Zell am Zee – Austria, locul unde te simţi fericit

O combinaţie irezistibilă de gheţari, munţi şi lacuri alpine face din regiunea Zell an See – Kaprun, aflată în landul Salzbrg, Austria, una dintre cele mai atractive destinaţii atât pe timp de iarnă, dar şi pentru verile cu temperatură ridicată. Este locul unde cele mai frumoase peisaje ale Austriei se combină perfect cu infrastructura special creată pentru a oferi absolut toate condiţiile petrecerii unei vacanţe complete pentru familii, sportivi, sau celor aflaţi în căutarea relaxării într-un cadru natural de excepţie.

Am vizitat această regiune cu respiraţia întretăiată de frumuseţea ce îţi apare în faţa ochilor la fiecare pas, dar şi din cauza aerului atât de pur încât toate simţurile îţi reînvie la viaţă imediat ce ajungi în Zell am See. Este o zonă unde să te duci cu familia, cu prietenii, sau unde pur şi simplu poţi să te simţi bine de unul singur: munţii abia aşteaptă să fie descoperiţi, iar SPA-urile sunt spaţii unde orice formă de relaxare pe care cineva şi-o poate imagina o va găsi, la cele mai înalte standarde.

IMG_5218

Este, fără exagerare, o destinaţie de vis într-o ţară în care totul este posibil: drumeţii montane, sporturi de vară, excursii de top, relaxare de cinci stele, toate la preţuri accesibile pentru orice buzunar. Pentru pasionaţii de ciclism, există 1300 de km de trasee doar în această zonă, iar bicicletele se pot închiria de la orice hotel sau pensiune. Dacă sunteţi pasionaţi de drumeţii, există 400 km de drumuri alpine, iar muntele Schmittenhohe oferă o privelişte panoramică asupra a treizeci de vârfuri alpine aflate la peste 3000 de metri. Vara, lacul Zeller See, cu apă potabilă, limpede ca cristalul, îmbie turiştii la plimbări cu barca, navigatul cu vele sau schiul nautic, dar şi la înot, fiind amenajate ştranduri cu plaje pe mal. Iar de două ori pe săptămână, pe lac, într-unul din cele mai pitoreşti peisaje, au loc seara spectacole de apă, lumini, lasere şi muzică, într-un spectacol gratuit de neuitat. Am făcut o croazieră pe lac cu vaporul de 45 de minute, în acorduri de muzică clasică şi cu explicaţii de ghid profesionist în difuzoarele vaporului. Şi sus pe punte am savurat, alături de o îngheţată, peisajele superbe dar şi casele luxoase aflate pe celălalt mal al lacului printre care cea a fondatorului mărcii Porsche, a cărui familie locuieşte aici alături de alte staruri internaţionale ce şi-au construit case de vacanţe în zonă.

IMG_5081

Cascada Krimml, gheţarul Kitzsteinhorn, oraşul natal al lui Mozart – Salzburg, lumea de cristal Swarovski, sunt doar câteva dintre destinaţiile pe care le puteţi explora în excursiile din zona Zell am See. Vă invităm să încercaţi şi săniuţele de vară, pe un traseu de trei km în care orice membru al familiei se poate simţi un mic cuceritor al muntelui şi poate vedea peisaje ce îţi taie răsuflarea de frumuseţe.

Toate aceste forme de divertisment sunt accesibile cu un card special primit o dată cu achiziţionarea unui pachet turistic în zonă, card cu ajutorul căruia turiştii pot urca de câte ori doresc cu telecabina pe masivii Schmittenhohe, Kitzsteinhorn, Maiskogel, pot ajunge prin tuneluri săpate prin munţi la lacuri de acumulare alpine aflate la peste 2000 metri, pot face plimbări cu vaporul pe lac, pot intra la piscina acoperită sau la unul dintre cele trei ştranduri de pe malul lacului. De asemenea, tot pe baza acestui card se acordă o reducere substanţiaă la intrarea într-unul din cele mai mari complexe SPA din Europa, Tauern Spa, aflat în apropiere, în inima munţilor, un loc unde te poţi răsfăţa o zi la cele mai sofisticate tipuri de bazine, masaje şi saune. Am încercat câte puţin din fiecare dintre aceste programe. Şi pot să spun, cu siguranţă, că m-aş întoarce în această ţară, în această zonă, chiar şi mâine – spectacolul naturii este atât de măreţ, iar serviciile sunt de cea mai bună calitate. Ca să nu mai pun la socoteala amabilitatea şi căldura austriecilor din zonă, oameni care îţi zâmbesc fără motiv pe stradă şi care par că au ca unic scop în viaţă să te facă să te simţi bine pe tine, clientul şi prietenul lor.

IMG_5182

Aflată foarte aproape de România, Austria este destinaţia minunată în regim all-incusive pentru orice anotimp şi pentru orice turist care îşi doreşte un sejur în care să combine relaxarea, aerul curat, drumeţia, cultura şi gastrononomia într-un cardu de basm şi cu servicii ireproşabile. O destinaţie pe care Ultramarin o recomandă cu toată căldura!

IMG_5121

 

IMG_5150

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply