Zanzibar, un paradis exotic la Oceanul Indian

Africa este pentru mulți un ținut misterios, pentru alții un loc fascinant, iar pentru majoritatea un tărâm necunoscut, un loc al explorărilor și al surprizelor. În frumosul Zanzibar, nisipul alb și plajele exotice oferă relaxarea perfectă a unui concediu de vis: un paradis cu un fundal alb-turcoaz pe care sunt pictați palmieri înclinați și unde trăiesc localnici cu pielea neagră ca abanosul, în contrast cu hainele lor în culori vii. Haideți cu noi într-o excursie unică, de 10 zile, în lumea extraordinară a Africii, în Zanzibar, acolo unde fiecare clipă pare o fărâmă ruptă din Paradis!

În perioada 26 iulie – 4 august 2020, însoțiți de un ghid specializat, vom descoperi frumusețea naturală a Zanzibarului, cu plajele sale fine cu nisip alb, scăldate de valurile turcoaz ale Oceanului Indian; Zanzibarul mirodeniilor exotice și al climei tropicale care face ca insula să fie primitoare aproape toată perioada anului! Oazele de liniște de la malul oceanului sunt întrerupte pe alocuri de satele pescărești, în care oamenii duc o viață tradițională simplă, neatinsă de civilizație de-a lungul anilor și unde viața curge în ritm propriu; “pole-pole”, adică ”ușor-ușor”, este expresia pe care o vom auzi des în Zanzibar. Zanzibarul, un creuzet de influențe africane și indiene, este inima culturii și tradiției Swahili, dar poate fi și o lecție de istorie; teritoriu locuit din cele mai vechi timpuri, a fost martor al sosirii arabilor comercianți, care au stabilit legături cu localnicii și au pus locația pe harta comerțului intercontinental, dar și al tristei perioade a comerțului cu sclavi. 

Călătoria noastră este gândită în așa fel încât să fie atât de activă pe cât doriți! Avem pentru fiecare zi propuneri de excursii și experiențe specifice zonei, de la descoperirea capitalei Stone Town, oraș de o mare importanță istorică și culturală în Africa de est, cu o arhitectură cu influențe arabe, persane, indiene și europene, până la navigarea spre bancuri de nisip în mijlocul oceanului!

Vom zbura din Belgrad, cu o mică escală în Dubai, iar apoi, timp de 10 zile, ne vom caza la un frumos hotel de 4 stele situat chiar pe malul oceanului, în Nungwi.

Pe lângă timp petrecut pe superbele plaje din zonă, vă propunem pentru o jumătate de zi să explorăm Stone Town, sau, în altă zi, putem face un tur al insulei, ocazie perfectă pentru a descoperi bucătăria specifică, un amestec de savori arabe, indiene, asiatice si africane, din care nu lipsesc condimentele exotice și laptele de nucă de cocos.

O excursie de o jumătate de zi la Prison Island, sau o zi petrecută în Safari Blue, sunt experiențe de neuitat: in satul Fumba, în sud-vestul Zanzibarului, ne așteaptă o ambarcațiune tradițională, realizată manual din lemn – dhow, care ne va purta, într-o navigare liniștită de dimineață, spre splendida zonă Rezervație Naturală a Golfului Menai, unde avem șansa să vedem și delfini. Vom poposi pe bancurile de nisip din mijlocul oceanului, înotăm în jurul lor, și vom trăi în adevăratul sens al cuvântului senzația de “departe de lume”; vom vizita insule micuțe și vom face snorkeling la recifele de corali.

Acestea și multe altele pot fi experimentate în această călătorie splendidă, poate una dintre cele mai frumoase pe care ni le putem imagina.

Pentru programul complet al excursiei, dar și pentru toate detaliile organizatorice,  vă invităm să studiați programul complet aici: https://www.ultramarintm.ro/oferta/zanzibar

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply