Veneția în trei zile: scurt ghid de vizitare a orașului dintre ape

Veneția – pitorescul oraș din Italia în care este musai să ajungi cel puțin o data în viață, fascinează prin mister, culoare, romantism și legende. O vacanță la Veneția poate fi repetată oricând, pentru că de fiecare dată orașul din lagună oferă o nouă poveste. Fie că v-ați decis să vizitați Veneția pentu prima dată, sau reveniți (așa cum facem noi mereu) în frumosul oraș, în rândurile de mai jos vă propunem o serie de opriri în cele mai impresionante puncte de atracție ale lagunei.

Indiferent a câta oară ajungem în Veneția, timpul este insuficient pentru a o vizita pe îndelete. Pentru că orașul se descoperă la fiecare pas cu alte bogății arhitecturale, culturale, istorice. De altfel, Veneția este formată din 118 insule, are peste 120 de biserici, sute de case și palate și peste 175 de canale care însumează 38 de km și peste care au fost construite nu mai puțin de 398 de poduri. Pare destul de greu de descurcat, însă dacă aveți la dispoziție doar trei zile, orice vizită în Veneția ar trebui să cuprindă obiectivele de mai jos:

  • Canale Grande, „Strada Principală a Orașului”, este principalul canal de unde puteți începe o plimbare cu vaporetto sau cu o gondolă. De o parte și de alta a canalului sunt aliniate, ca la comandă, palate renascentiste uluitor de frumoase, chiar dacă sunt scăldate la propriu în ape.
  • Piața San Marco – locul în care, în fața Catedralei San Marco și a Dogelui se revărsau darurile corăbierilor ce străbăteau mările și unde puteți sta în tihnă să admirați frumoasa arhitectură venețiană de pe terasele fermecătoare din piață. Atenție însă! Prețurile la terase diferă de poziționarea mesei, astfel încât la același local o cafea poate costa între 6 și 12 euro, în funcție de poziția mesei.
  • Puntea Suspinelor, Palatul Dogilor, Bazilica San Marco, Turnul Campanile, Procurațiile, Podul Rialto sau Prefecturile Imperiale – le puteți admira într-o plimbare, înainte de a debarca în mulțimea de porumbei de pe Debarcaderul Sclavilor, locul unde, până la 1810, sclavii africani se licitau direct de pe cheiul acesta.
  • Insula Murano– insula sticlei ce duce renumele meșterilor de aici peste tot în lume. Este obligatorie o vizită la un atelier pentru o demonstrație de măiestrie de sticlărie. Este locul perfect pentru a vă cumpăra un suvenir din celebra sticlă de Murano, pentru că aveți certitudinea produselor originale ale marilor case de producție aflate pe insulă de mai bine de 700 de ani.
  • Insula Burano– insula pescarilor și a frumoaselor broderii și dantelării. Puteți face o plimbare pe micul Corso al insulei până în Piața Baldassare Gallupi unde se află Biserica și Museo dell Merletto.
  • O plimbare cu gondola – una dintre cele mai frumoase experiențe venețiene! Atenție însă la gondolierii care „vânează” turiști, uneori la prețuri mult umflate. Cel mai bine este să mergeți împreună cu alți turiști, pentru că într-o gondolă încap și ase oameni, astfel că veți putea împărți cheltuielile.

Pentru cazare, cel mai bine este să alegeți împrejurimile Veneției. Iar dacă acestea sunt chiar pe malul mării, cu atât mai bine. O variantă foarte bună este stațiunea Lido di Jesolo, un loc excelent pentru odihnă și relaxare, aflat aproape de Veneția.

Iar dacă ajungeți acolo cu autocarul, la întoarcere puteți să vă bucurați de alte orașe – comoară ale Italiei: Verona și Padova.

Pentru a evita perioada aglomerată a lunilor de vară, noi vă propunem să alegeți o variantă de excursie completă, cu autocarul din Timișoara, cu ghid însoțitor cunoscător al istoriei și culturii italiene. Perioada excursiei este 20 – 23 septembrie și include 3 nopți cazare cu mic dejun, transport, ghid și desigur, o experiență memorabilă. Mai multe detalii puteți găsi aici: https://www.ultramarintm.ro/oferta/venetia

 

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply