Valea Loarei, ținutul castelelor

Valea Loarei este una dintre cele mai vizitate regiuni de pe planetă. Și nu degeaba, pentru că frumusețea regiunii, bogăția culturală, arhitecturală, dar și fertilitatea vegetală a zonei i-au adus în timp denumirea de „grădina Franței” sau „grădina regilor”. Este o regiune a superlativelor, unde se concentrează cele mai multe castele din cea mai vizitată țară din lume.

Dacă v-am făcut deja curioși, vă spunem că am pregătit un sejur de basm în această splendidă regiune: opt zile, cu zbor direct din Timișoarta și autocar local care ne ve plimba prin toată regiunea, dar și două zile în orașul luminilor, Paris.Ce puteți vedea în opt zile în minunata Franța?

  • La Giverny se află fosta casă a lui Monet, transformată în muzeu. Locul este o „moșie” mai bine zis, Monet fiind unul dintre puținii pictori care n-a trăit în sărăcie. Tot în zonă se află  Rouen, vechea capitală a Normandiei. William Cuceritorul și Ioana D’Arc au murit amândoi în acest oraș numit de Victor Hugo „orașul celor o mie de turnuri. Într-o plimbare pe aleile pietonale din centrul vechi puteți descoperi bogățiile orașului – Catedrala (imortalizată de Claude Monet), Gros-Horologe, Curtea Justiției, biserica Ioana d’Arc și locul unde eroina a fost arsă pe rug. 
  • Bayeux, orașul construit în jurul catedralei Notre-Dame, una dintre capodoperele romanice și gotice din Normandia. În interiorul catedralei se află Tapițeria Bayeux, lungă de 60 m, ce ilustrează cucerirea normandă a Angliei în 58 de scene și 5000 de personaje. Este locul perfect pentru a afla informații complete despre  „Debarcarea din Normandia” chiar pe plaja Omaha – cea mai fortificată plajă, unde s-a desfășurat sângeroasa debarcare și la Point du Hoc unde au fost cele șase cazemate atacate greșit de americani (tunurile fuseseră mutate). De asemenea, în zonă se paote vizita Cimitirul și Memorialul de Război American și puteți face plimbări pe străzile ce poartă încă numele unităților ce s-au stins în apărarea lor.
  • Mont St Michel – o stâncă granitică, înaltă de 78 m, care reprezintă locul unde se manifestă cel mai reprezentativ fenomen de flux și reflux: în timpul fluxului este insulă (legătura cu continentul fiind întreruptă), iar în timpul refluxului devine peninsulă, o limbă de nisip ieșind de sub ape. Stânca este ocupată de un sat (40 locuitori) și o mănăstire fortificată. 
  • Castelul Azay de Rideau, construit pe o mică insulă pe râul Indre, o frumoasă fortăreață înconjurată de apă, intrarea făcându-se pe un pod exact ca la castelele din povești. Niciun castel de pe Valea Loarei nu are asemenea grădini: colorate în orice anotimp, elegante și rafinate, aranjate până la cel mai mic detaliu, geometric, tematic, cu stil și pasiune. Separat de canale de apă, aleile pietruite, arcadele de viţă de vie, tufele de trandafiri, sau arbuștii pitici, presărat cu fântâni arteziene și mărginit de o pădure de cedri, Parcul de la Villandry este o adevarată operă de artă.
  • Castelul Amboise, despre care se spune că a fost castelul favorit al regilor Franței. Leonardo da Vinci a locuit o perioadă aici, mormântul lui fiind într-o capelă din curtea castelui.
  • Castelului Chambord, cea mai mare construcție de acest gen din Franța, având peste 440 camere, 85 scări și peste 800 de coloane sculptate.
  • Paris, „orașul luminii”, unde puteți admira Turnul Eiffel, Trocadero, Domul Invalizilor, Muzeul Louvre, Notre Dame, Primăria, Opera Garnier, Place de la Concorde, Arcul de Triumf și vă puteți bucura de atmosfera unică a celebrei capitale franceze.

Vă propunem așadar o excursie unică, fermecătoare, în plină vacanță de vară, cu începere din data de 22 august. Toate detaliile pot fi găsite aici: https://www.ultramarintm.ro/oferta/valealoarei

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply