Vacanță în „insula misterelor”, Samothraki

Samothraki, una dintre puținele insule virgine ale Greciei, neatinse încă de turismul comercial, este, în această vară, o propunere de vacanță extraordinar de ademenitoare. De ce? Pentru că timp de nouă zile putem experimenta o extraordinară aventură în care vom descoperi un nou univers, unde activitățile zilnice vor îmbina, într-un mod original, muntele cu marea, scuba-diving-ul cu trekking-ul, istoria cu modernul, precum și sportul cu relaxarea. Totul în Samothraki, „Insula Misterelor”.

Ce poate fi mai relaxant în mult așteptata vacanță de vară decât un sejur de aventură și răsfăț? Pentru că de la zile însorite pe plajă savurând un cocktail delicios până la excursii prin peisaje spectaculoase, hiking sau sporturi de apă pentru cei mai îndrăzneți, acastă minunată insulă oferă o varietate de activități.

Samothraki este un munte ce pare să fie, din greșeală, înconjurat de apă. Frumusețea acestei insule nu este dată doar de plajele ei mirifice, ci și de râuri, iar delicatesele culinare nu sunt doar fructele de mare, ci brânza telemea și carnea de capră.

Samothraki se află în zona nord-estică a Mării Egee, fiind așezată la întâlnirea dintre aceasta și Marea Traciei, la 32 de mile navale de Alexandropoli, în dreapta binecunoscutei Insule Thassos. Insula a devenit cunoscută în întreaga lume după descoperirea și expunerea la Muzeul Louvre a statuii Niki din Samothraki, dar și în urma descoperii vestigiilor care așează insula pe harta antichității, ca centru religios panhelenic. Potrivit lui Homer, Poseidon a urmărit războiul troian de pe această insulă. O particularitate a insulei este combinația de natură sălbatică, virgină, pante abrupte ale muntelui, vegetația bogată, câmpii, păduri de castani, arbuști, dar și ape învolburate, cascade impresionante, precum și plaje splendide și sălbatice. Este de asemenea fascinant de privit modul în care pădurile coboară până în mare.

Priveliștea excepțională asupra regiunii pe care o oferă Muntele Saos cere obligatoriu turistului cel puțin o zi de hiking. Fiecare zi este o nouă experiență și o nouă aventură pentru turistul aflat în vacanță, în măsura în care în fiecare zi descoperă nenumărate dintre frumusețile insulei: „Vechile Vathras” în Therma, cascadele de la Fonias (Ucigașul), așezarea tradițională din Chora, Fortăreața Gatilouzi, spațiul mistic de la situl Arheologic din Paleopolis și impresionantele plaje Pahia Ammos și Kipos, precum și vegetația luxuriantă din adâncurile mării, ce amintește de documentarele lui Cousto, vizibilă în ședința aproape obligatorie de scuba diving sau muntele Saos, ideal pentru trekking. Această insulă chiar știe să își ascundă comorile și să le păstreze pentru ochii și sufletul celui care merită să le descopere. Efortul depus este serios, iar recompensa este fără îndoială, pe măsură.

Vă propunem să explorați pe îndelete „insula misterelor” într-o vacanță de nouă zile, începând din 1 septembrie. Detaliile excursiei pe care noi o organizăm le găsiți aici: https://www.ultramarintm.ro/oferta/samothraki

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply