Vacanță în Corsica, insula frumuseții

Aici parfumul florilor și al ierburilor sălbatice care adie peste mare creează un parfum mediteranean unic: maquis, iar satele pitorești, tradiția vinurilor bune și deliciile gastronomice fac din vacanța în Corsica una dintre cele mai memorabile experiențe, pentru că toate simțurile se simt răsfățate.  Francezii o numesc „Insula Frumuseții” și este un loc fantastic, mândră posesoare a unui patrimoniu natural grandios, un loc al amestecurilor de tot felul, unde munții stâncoși contrastează cu fâșii de nisip fin și ape turcoaz, oferind călătorului imagini de vis.  

Insula lui Napoleon, Corsica este vacanța ideală pentru iubitorii de natură, plajă sau sporturi nautice. Datorită vegetației sălbatice unice și a parfumului maquis, a devenit o insulă de mare interes ecologic, pentru că adăpostește peste o treime din cele mai remarcabile specii din flora și fauna Mediteranei – motiv pentru care Italia și Franța au luat măsuri de conservare și de reducere a traficului maritim.

Dar Corsica este mai mult decât atât: vestigii și orașe istorice, stațiuni turistice, porturi animate de iahturi colorate, sate pitorești – toate acestea garantează o vacanță de neuitat.

Corsica este a treia cea mai mare insulă a Mediteranei de vest şi cea mai puţin populată. Pentru splendoarea peisajelor sălbatice i se spune „mica Italie din Franţa” sau „Insula Frumuseţii”.  Cel mai iubit fiu al Corsicii este Napoleon Bonaparte, născut în Ajaccio, capitala insulei, care a întruchipat chiar esenţa spiritului corsican, şi pe urmele căruia duc astăzi mai multe rute turistice, către Corti, Bastia, Calvi sau Bonifacio, pentru a descoperi istoria familiei Bonaparte şi copilăria lui Napoleon. Ascuns în adâncul unui golf înconjurat de munţi înalţi, Ajaccio este un frumos oraş istoric, cu bulevarde şi pieţe largi străjuite de palmieri şi clădiri de piatră în nuanţe pastel, numai bun de explorat într-o zi în care nu sunteți pe plajă.

De altfel, pentru a descoperi insula într-un fel original sau chiar aventuros, vă recomandăm micul tren Trinighellu, care traversează de 125 de ani munţii pe viaducte spectaculoase construite chiar de Gustave Eiffel. Considerată loc strategic, Corsica a atras mereu puterile lumii: astfel grecii au ridicat primul sat fortificat pe insulă pe la anul 550 î.Hr., apoi au venit pe rând romanii, vandalii, ostrogoţii şi bizantinii. A fost condusă de oraşul-stat Pisa şi atunci s-au construit multe dintre bisericile în stil romanic care aminteau de Toscana, dintre care poate cea mai frumoasă este Eglise Santa-Maria Assunta, şi după 1284, timp de aproape cinci secole, insula a fost provincie a republicii genoveze.  Mostre ale civilizațiilor care și-au lăsat amprenta asupra insulei pot fi văzute la tot pasul, în orașe istorice, muzee și situri special amenajate.

Iar dacă preferați plaja, vă recomandăm frumoasele staţiuni de pe coastă, Saint Florent, Calvi sau Cargese, din golful Sagone, care oferă facilităţi şi condiţii ideale pentru sporturile de apă, windsurfing, kitesurfing schi sau pentru navigaţie.

Noi am ales un loc special pentru un sejur de opt zile în Corsica: Lucciana – cazare într-un hotel superb care oferă toate facilitățile, cu acces direct la plajă și cu o bucătărie savuroasă, în care la loc de cinste sunt specialitățile corsicane. Vă invităm să aflați mai multe despre sejurul pe care vi-l propunem, începând cu data de 18 august, pe site-ul nostru: https://www.ultramarintm.ro/oferta/corsica unde puteți face și rezervări on-line.

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply