„Vacanță ca în filme” pe Coasta de Azur

Riviera franceză este, de peste un secol, locul unde miloane de pământeni visează să ajungă măcar o dată în viaţă pentru o vacanţă ca-n filme. Pentru că celebra Coastă de Azur are renumele de a nu dezamăgi pe nimeni, datorită frumuseţii sale strălucitoare, de neuitat şi a posibilităţilor extrem de variate de petrecere a timpului liber.

Coasta de Azur (Côte d’Azur în franceză, nume dat în 1887 de scriitorul Stephen Liegeard), cunoscută șI cu denumirea de Riviera Franceză, nu are o graniță precisă. Este partea sudică a regiunii franceze Provence, o zonă în general considerată a fi cantonată între Saint Tropez și Menton, aproape de Italia, incluzând și principatul Monaco.

Beneficiind de un climat blând, cu circa 300 de zile însorite pe an, 115 km de zone de coastă și plaje și în jur de 6000 de restaurante, și oferind infinite posibilități de agrement, nu este de mirare că reprezintă a doua destinație turistică din Franța, după Paris.

Farmecul litoralului francez este amplificat de clima blândă şi de evenimentele ce au loc pe toată coasta aproape în fiecare lună a anului, aducând aici personalităţi mondene şi artistice cu care turiştii se pot întâlni în staţiuni. Agenţia de turism Ultramarin v-a pregătit pentru această vară un sejur de excepţie pe Coasta de Azur, cu variante de plecare cu avionul sau cu autocarul, ambele cuprinzând un circuit prin Italia şi Franţa, vizitarea celor mai frumoase obiective, dar şi timp de plajă pe renumitul nisip fin catifelat al rivierei franceze.

Este foarte dificil să faci un top al celor mai frumoase locuri de pe Coasta de Azur, însă pentru că am fost de nenumărate ori, noi am ales pentru un sejur de opt zile să nu ratăm:

  • Nice și Cannes – „perlele” litoralului francez în care ești imediat învăluit de atmosfera „belle epoque” – cu celebrele palate, cazinouri sau vile vechi, puse în evidenţă de fermecătoarea lumină mediteraneană. De altfel, Nice este locul perfect pentru cazare, pentru că de aici este cel mai ușor să ajungi în toate celelalte stațiuni de pe Coasta de Azur. Iahturile luxoase, plimbările pe La Croiseete, străduțele colorate din orașul vechi sau briza mării pe Promenade des Anglais, sunt doar câteva dintre recomandările noastre în cele două orașe mediteraneene.
  • Cea mai plină de viaţă staţiune de pe litoralul francez şi totodată locul unde pictori sau scriitori celebri şi-au găsit inspiraţia sau muzele – Saint Tropez – cu atmosfera sa pitorească, relaxată şi veselă îi atrage în permanenţă pe cei dornici de distracţie, cluburile sale fiind de altfel cunoscute în întreaga lume.
  • Marsillia, al doilea oraş ca mărime al Franţei, renumit pentru celebra fortăreaţă Chateau d’If, în care se petrece o parte din acţiunea romanului lui Alexandre Dumas – Contele de Monte Cristo.
  • Monaco, unul dintre cele mai frumoase oraşe din lume, unde, în zona înaltă, deasupra mării, veţi putea vizita Catedrala Notre Dame, Oceanograful, Palatul Regal, Portul de Iahturi, Circuitul de Formula I, celebrul Casino, dar şi zona exclusivistă a magazinelor de lux.

Pitorescul Antibes, care, în Palatul Grimaldi adăpostește Muzeul Picasso, capitala mondială a parfumurilor, Grasse, sătucele pitorești Menton sau Eze, sunt alte câteva locuri de care veți rămâne fermecați, pentru că farmecul caselor, peisajele spectaculoase, valurile în nuanțe de turcoaz și plajele aurii vă vor face cu siguranță să simțiți că aveți parte de o vacanță ca în filme.

Vă așteptăm așadar, din 21 august, să petrecem împreună opt zile într-o destinație fabuloasă, despre care puteți afla mai multe aici: https://www.ultramarintm.ro/oferta/coastadeazuravion

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply