V-ați gândit unde mergeți de revelion?

Luna octombrie se apropie de jumătate și, vrând nevrând, trebuie să ne facem încetul cu încetul planurile de Revelion, pentru a nu avea apoi surpriza să nu mai găsim locuri de cazare, transport convenabil și așa mai departe. Mai mult, luna octombrie este cea mai potrivită pentru astfel de planuri, întrucât există încă nenumărate oferte early booking care ne pot face alegerea mai ușoară.

Dar înainte să hotărâm unde mergem de Revelion, trebuie să ne gândim foarte bine ce vrem să facem în această perioadă a anului. În principiu există trei variante pe care le putem lua în calcul: practicarea sporturilor de iarnă, relaxare într-un centru wellness, sau vizitarea unui oraș în care iarna pare a fi desprinsă din povești.

Pentru cei ce doresc să practice sporturile de iarnă, opțiunile sunt practic nelimitate.  Austria devine pe timp de iarnă un adevărat paradis al sporturilor pe zăpadă, iar tur operatorii au pregătit deja oferte foarte bune. Semmering și Gastein sunt două dintre stațiunile de schi din Austria care anul acesta care vin cu oferte personalizate și pentru turiștii din România. Cu sute de kilometri de pârtii, unități de cazare primitoare și posibilități nenumărate de petrecere a timpului liber nici nu veți simți cum zboară timpul.

Când vine vorba de wellness, Oroshaza ar putea fi varianta optimă. Centrul Gyoparos (Gyoparosfurdo) se află la o distanță de 3 km de centrul orașului Oroshaza, într-o rezervație naturală de pe malul lacului Gyoparos. In centrul wellnes există bazine cu apă termală (4 piscine interioare și 3 piscine în aer liber), bazin cu valuri și hidromasaj. Pe lângă acestea există nenumărate posibilități de relaxare și petrecere a timpului liber. Cina de revelion este o adevărată călătorie gastronomică în istoria Ungariei și, din acest motiv, un punct de atracție în sine.

Cei ce doresc să îmbine practicarea sporturilor de iarnă cu relaxarea totală trebuie să știe că nimic nu este imposibil. O variantă foarte interesantă în acest sens ar putea fi stațiunea Bojnice din Slovacia. Aceasta este o mică staţiune balneară localizată sub Munţii Strážov, pe cursul superior al Râului Nitra, lângă oraşul Prievidza, iar în apropierea ei există cel puțin trei domenii schiabile cu facilități foarte bune. Mai trebuie știut că la Bojnice există un castel extrem de frumos, în care s-au filmat foarte multe filme cu tematici medievale. De asemenea, tot la Bojnice se află și prima grădină zoologică din Slovacia.

Multă lume este atrasă, însă, de orașe în care perioada sărbătorilor de iarnă devine un adevărat basm din care suntem chemați cu toții să facem parte. În acest context, Praga ar trebui să fie prima noastră alegere, întrucât pe timp de iarnă întregul oraș devine o poveste. De la târgurile din Orașul vechi, cu căsuțe micuțe, ca de poveste, iluminate feeric, până la trăsurile ce împânzesc străzile și la evenimentele din castel, toate dau impresia că ne întoarcem în timp cu cel puțin 200 de ani, într-o perioadă de sclipire a spiritului praghez.

Oricare ar fi preferințele pentru o vacanță de Revelion, posibilitățile sunt practic nelimitate și pentru toate bugetele. Și cu cât ne vom interesa mai repede și vom face rezervări, cu atât vacanța va fi mai lipsită de momente neplăcute.  Din acest motiv, putem spune că Revelionul începe încă din luna octombrie.

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply