Un festin pentru gurmanzi: Festivalul cârnaților de la Békéscsaba

În perioada 28-31 octombrie 2016 la Békéscsaba va avea loc cea de a 20-a ediţie a festivalului de cârnaţi Csaba, eveniment recunoscut pentru calitatea produselor expuse, dar și pentru atmosfera de voie bună, tocmai potrivită pentru un weekend.

Atracțiile principale sunt concursurile de prepararea cârnaților, concursul de uscat cârnați, concurs de preparare a sarmalelor și degustare. În total se așteaptă participarea a aproximativ 550 de echipe.

În fiecare dintre zilele festivalului se vor face demonstrații de tăiatul porcului, unde participanții pot cunoaște tradițiile diferitelor zone în acest domeniu. Pe tot parcursul festivalului vor avea loc spectacole cu formații autohtone și din străinătate, soliști de muzică populară, formații de dansuri popular, spectacole de teatru și de teatru de păpuși.

O ocazie excelentă pentru gurmanzi, întrucât Festivalul de cârnaţi din Békéscsaba va găzdui numeroase locații unde se vor putea servi produse tradiţionale, vinuri excelente şi diferite feluri de pălincă. Locul de desfășurare este Békéscsaba, Hala de Sport al orașului și în jurul acesteia.

Cei care se simt epuizati de atmosfera festivalului, se pot relaxa in baia Arpad sau pot face o vizita la Muzeul Munkacsy.

Noi vă propunem o zi specială dedicată cârnaților 🙂

Plecăm în 30 octombrie dimineața și ne întoarcem seara.

http://www.ultramarintm.ro/d838/weekends/weekend-cu-autocarul/festivalul-carnatilor-bekescsaba.html

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply