Un colţ de lume

Se spune că una dintre cele mai complete forme de cunoaştere a lumii este călătoria. Că din orice drum poţi culege învăţăminte şi poţi aduna experienţe care îţi formează caracterul. Orice excursie este o lecţie despre un popor, o cultură, o civilizaţie, o istorie a unei bucăţi de lume.

Andreea a călătorit în Thassos şi s-a întors de acolo mai bogată sufleteşte.

Redăm pe blogul Ultramarin experienţa ei pe insula grecească, pe care îşi doreşte să revină cât mai curând:

“Insula Thassos – Grecia este locul ales pentru a petrece concediul de vară. Chiar dacă este locul cel mai drag mie….nu am reusit să ajung în copilărie.  Aştept cu nerăbdare să văd marea, pescaruşii şi soarele care se oglindeşte în ea. Nici o poza nu se poate compara cu ceea ce se vede în realitate, ceea ce trăim. Urmează o călătorie frumoasă !

Zilele au trecut şi a venit momentul plecării in mult aşteptatul concediu. Ne-am pregătit de plecare….şi-am plecat! Drumul până în Grecia a fost lung dar plăcut. După călătoria cu autocarul a urmat călătoria pe mare cu bacul…..o experienţă inedită.

Marea este foarte frumoasă şi albastră, un albastru limpede şi strălucitor. Pescăruşii fac un spectacol impresionant desupra apei.

thassos

thassos2

thaassos3

Am ajuns în Thassos…..am la dispoziţie 1 săptămână să vizitez impreună cu persoane dragi mie o parte foarte frumoasă a Greciei. Bineinţeles ca am început cu o plimbare şi o baie în MARE 🙂

thassos4

thassos5

thassos6

Concediul a continuat cu incercarea unor specialităţi culinare traditionale greceşti, vizitarea mezeului din Thassos, un mic pelerinaj la bisericile din zona, o  calatorie pe munte şi multă plajă şi baie!

Muzeul m-a impresionat incă de la intrare. Deşi aspectul exterior este mediu…când am păşit în muzeu totul se schimbă. Exactitatea cu care sunt lucrate operele, vechimea lor, modul de aranjare este unul foarte frumos. Voi posta cateva poze din muzeu:

thassos7

thassos8

A fost un concediu de neuitat…..aş repeta această experienţă  🙂 ”

Andreea Onofrei

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply