Tri Sesira, locul ideal pentru a lua masa la Belgrad

Restaurantul Tri Sesira este situat în centrul vechi al Belgradului, în cartierul Skadarlija și este unul dintre cele mai vechi restaurante din Belgrad ce își continuă activitatea și astăzi. Se pare că restaurantul s-ar fi deschis în anul 1864, iar primul proprietar a fost Deda Jevrem. Acesta a cumpărat un atelier în care se fabricau pălării și l-a transformat într-un restaurant. De altfel, numele Tri sesira inseamna tocmai ”trei pălării”, făcând referire la atelierul inițial care se afla pe strada Skadarlija la numărul 29. 

Deși restaurantul Tri Sesira a fost renovat de mai multe ori în decursul timpului, proprietarii au ales mereu să păstreze aspectul inițial, astfel încât în restaurant se pot vedea tot felul de ilustrații foarte vechi. Întreaga atmosferă dă vizitatorilor senzația că odată ce treci pragul restaurantului te pregătești să iei masa cu istoria. Două trupe de lăutari cântă zilnic în incinta restaurantului, abordând practic orice gen de muzică, inslusiv melodii populare bănățene.

Specificul restaurantului Tri Sesira este bucătăria tradițională sârbească, dar gurmanzii se pot delecta si cu multe feluri de mâncare din gastronomia internațională. Porțile de mâncare sunt ”sănătoase”, astfel încât toată lumea să se sature. Pentru Belgrad, prețurile sunt destul de pipărate, însă cu aproximativ 10-12 Euro poți mânca o ciorbă, un fel principal o garnitură și o salată. Un aspect negativ ar fi, însă, că mâncărurile sunt foarte sărate, dar aceasta este o caracteristică specifică bucătăriei sârbești.

Datorită faimei sale, nenumărate personalități ale lumii au luat masa la Tri Sesira. Juan Carlos (regele Spaniei), Iosif Bros Tito, George Bush sau Willy Brandt sunt doar câteva exemple elocvente în acest sens.

Una peste alta, dacă vă aflați în Belgrad și nu știți unde să luați masa, restaurantul Tri Sesira s-ar putea dovedi a fi alegerea ideala.

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply