Ținutul magic din Cappadocia

Locul unde se întâlnesc două continente: Europa şi Asia, dar şi două istorii şi culturi: cea grecească iar mai apoi cea turcească – acesta este fascinantul Istanbul (sau Constantinopole, sau Byzantium), un oraş cosmopolit, punct de întâlnire al Apusului cu Orientul. Iar dacă la experiența turcească alegeți să vizitați și ținutul magic al Cappadociei, veți avea parte de una dintre cele mai inedite călătorii.

Istanbul – un oraș colorat, așezat pe două continente și scăldat de Marea Marmara, este o gazdă primitoare pentru gurmanzi și iubitori de shopping, dar, în același timp, ne oferă o lecție de istorie magnifică. Printre cele mai impresionante obiective ce pot fi vizitate se numără Palatul Dolmabahce, care îmbină opulența orientală cu rafinamentul occidental: aici se îmbină arhitectura tradițională otomană cu abordări de origine occidentală, precum rococo, baroc și neoclassic și există, pe lângă colecția de antichități, mobilier, covoare prețioase, și tablouri, cea mai mare colecție de candelabre de cristal din lume, prezente în cele 285 camere și 46 de săli. Coaziera pe Bosfor în Istanbul este relaxantă și oferă o  priveliște magnifică, dar poate fi și o lecție de geografie: Strâmtoarea Bosfor desparte Europa de Asia și face legătura dintre Marea Neagră și Marea Marmara; de pe vapor se pot admira reședințe luxoase, moscheea Ortakoy, Palatul Dolmabahce, Palatul Ciragan, Fortăreața Rumeli, și nu numai.

Catedrala Sfânta Sofia – construita de Constantin cel Mare în 325 – și Moscheea Albastră, împodobită de celebra ceramică de Iznik; ambele sunt capodopere arhitecturale care au un impact puternic, cel puțin vizual, asupra privitorului. Se pot vedea, printre monumentele păstrate, Coloana cu Șerpi de la Delphi, Obeliscul faraonului Tuthmosis al III-lea și Coloana lui Constantin; cvadriga faimoasa cu patru cai aflata acum pe terasa Basilicii San Marco din Venetia a fost si ea o vreme aici, pe hipodromul din Constantinopol.

Pe lângă acestea, o vizită de shopping în Bazarul Egiptean (sau Bazarul de Mirodenii) și o cină într-unul din aromatele restaurante turcești, vor întregi experiența fascinantă în Istanbul.

În excursia pe care v-o propunem, după două zile petrecute la Istanbul, vă invităm într-un tărâm desprins parcă din povești: Cappadocia, raiul pasionaților de fotografie. Aici puteți întâlni formațiuni geologice care au inspirat denumiri precum Hornurile Zânelor sau Valea Călugărilor, orașe subterane atât de uimitoare încât sunt considerate a fi a opta minune a lumii, povești magice despre culturi dispărute, războaie și sfinți – și încă multe altele, care îmbracă regiunea într-o atractivă aura de mister. Bisericile bizantine săpate în stâncă și frumos pictate vorbesc despre perioada creștinismului timpuriu, Cappadocia fiind, alături de Egipt și Palestina, leagăn al începuturilor vieții monahale. Iar pentru o experiență desăvârșită, vă sfătuim să nu ratați zborul de dimineață cu balonul cu aer cald!

Despre toate detaliile acestei călătorii, în care veți merge însoțiți de ghidul nostru Monica Jurma, puteți citi aici: https://www.ultramarintm.ro/oferta/cappadocia

Și dacă vă grăbiți, până la 30 noiembrie puteți beneficia de tarife Early Booking!

 

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply