Tendinte si oferte turistice pentru minivacanta de 1 mai

Deși sărbătorile pascale au trecut de puțină vreme, în nici două săptămâni vom avea parte de o nouă minivacanță prilejuită de sărbătorirea zile internaționale a muncii pe data de 1 mai. Dacă Paștele este o sărbătoare pe care majoritatea timișorenilor doresc să o petreacă în familie, ziua de 1 mai pare să fie pentru multă lume un prilej important de evadare din oraș. Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de relaxare a timișorenilor, agențiile de turism din zonă propun o multitudine de pachete turistice pe toate gusturile și pentru toate buzunarele.

Tendințele turistice specifice perioade sunt extrem de bine definite, majoritatea persoanelor care se adresează agențiilor de turism dorind minivacanțe în țară. Acest lucru se datorează perioadei destul de scurte dar și faptului că bugetul pe care timișorenii doresc să-l aloce pentru ziua de 1 mai este mai redus, ei preferând să cheltuiască ceva mai mult pentru concediul din vară.

Cererile timișorenilor se referă, în mare parte, la pachetele turistice cu destinații interne, optând pentru locuri în care se poate ajunge destul de repede. Nimeni nu își dorește să petreacă pe drum aproape 2 zile în contextul în care durata minivacanței este de 4 zile. Pe de altă parte, ieșirile de 1 mai sunt făcute cu buget restrâns, clienții preferând să păstreze mai multe resurse pentru concediul din perioada verii”, a declarat Gabriela Petcana, directorul general al agenției de turism Ultramarin și vicepreședinte ANAT.

În ceea ce privește destinațiile interne foarte mulți timișoreni optează pentru Băile Felix. Ofertele hotelierilor din zonă sunt destul de avantajoase, iar în ultimii ani stațiunea și-a redobândit tot mai mult splendoarea de odinioară. Spre exemplu, un pachet ce include trei nopți cazare la hotel, cina de 1 mai și acces gratuit la piscină poate costa și doar 178 RON/persoană. Prețul poate crește în funcție de hotelul ales.

O altă destinație atractivă pentru timișoreni este Băile Tușnad. În această stațiune un pachet turistic ce include 3 nopți cazare și intrare gratuită la o piscină cu apă minerală poate fi achiziționat începând de la prețul de 187 RON.

Fără îndoială, începând cu minivacanța de 1 mai, litoralul începe să fie un punct de interes. Pentru 1 mai aproape toate hotelurile din principalele stațiuni își vor deschide porțile. Dintre toate, oferte extrem de atractive pot fi găsite în stațiunile Eforie Nord și Saturn, unde pachetele turistice de 1 mai au prețuri ce pornesc de la 195 RON.

Cererile timișorenilor doritori de o evadare nu ocolesc, însă, nici destinațiile externe. ”Pentru cei ce doresc să petreacă minivacanța de 1 mai în afara țării, avem câteva oferte foarte bune pentru destinații precum Praga, cu prețuri începând de la 165 EUR. Celor ce doresc un sejur mai lung le propunem o vacanță de 6 zile la Londra. Cei care preferă litoralul bulgăresc vor găsi oferte foarte bune în stațiuni precum Albena, Balcik și Nisipurile de Aur” mai menționează Gabriela Petcana.

Foarte important este, însă, ca cei ce sunt în căutare de oferte cât mai avantajoase pentru minivacanța de 1 mai să fie foarte atenți la pachetele pe care le achiziționează, dacă ele corespund cu prețurile reale și la seriozitatea furnizorilor unor astfel de pachete. Siguranța unei călătorii reușite trebuie să fie o prioritate absolută, atât pentru furnizorii de servicii turistice cât și pentru turiști: ”În ceea ce privește agenția de turism Ultramarin, vă pot spune că efortul nostru se direcționează constant către garantarea serviciilor pe care le oferim, astfel încât cei ce ne trec pragul să fie convinși de siguranța pe care o putem oferi. Dincolo de faptul că suntem membri IATA si ANAT, suntem una dintre puținele agenții de turism certificate ISO 9001:2008. Mai mult, am fost să verificăm personal condițiile de cazare din unitățile hoteliere pentru care oferim pachete turistice din postura de tour operator, precum și serviciile opționale pe care acestea le propun” încheie Gabriela Petcana.

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply