Sfaturi utile pentru cei care zboară prima dată! Primul zbor nu trebuie să fie unul nocturn

E perioada vacanțelor, gândurile ne zboară departe, la locuri călduroase și însorite, în care tot ceea ce facem este să ne relaxăm și să colecționăm amintiri. Pentru unii dintre noi, însă, aceste gânduri sunt umbrite de frica de zbor. Este păcat să pierdem ocazia de a vedea atâtea destinații fermecătoare, astfel încât am pregătit o listă cu sfaturi pentru cei care călătoresc pentru prima dată cu avionul.

 

Deși există multe trucuri care să vă ajute să vă simțiți mai confortabil în timpul excursiilor, de frica de avioane nu puteți scăpa decât în zbor. Doar odată ajunși în aer, puteți să identificați care sunt cele mai bune tehnici prin care să faceți față acestei temeri. Printre cele mai utile metode, sunt:

  1. Stați cât mai aproape de geam. Senzația de la decolare și aterizare poate fi mult mai ușor depășită atunci când vedeți cu ochii voștri. Pe lângă asta, pentru cei care zboară pentru prima dată, priveliștile din avion sunt un adevărat spectacol. Norii pufoși, răsăritul spectaculos, apusul colorat sau luminile din marile orașe sunt lucruri de-a dreptul magice.  
  2. Respirați adânc de fiecare dată când începeți să simțiți panică; este una dintre cele mai utile metode de relaxare.
  3. Găsiți moduri prin care să vă distrageți atenția de la timpul pe care îl aveți de petrecut în avion, mai ales dacă zborul este mai lung. Fie că vă așezați lângă un prieten cu care puteți discuta, fie că vă descărcați filmele și serialele preferate, fie că citiți ceva lejer, este important să găsiți diverse modalități prin care să faceți altceva decât să numărați secundele până la aterizare.
  4. Ar fi bine care primul zbor să nu fie unul nocturn. Stresul vă va împiedica să dormiți, exact în momentele în care toată lumea face asta, astfel încât s-ar putea să fiți nevoiți să stați în liniște, atunci când toată lumea se odihnește.
  5. După ce treceți de primul zbor, veți vedea că frica nu dispare de tot. De aceea trebuie să zburați cât de des puteți, să vă înfruntați teama; este cel mai simplu mod de a scăpa de ea.
  6. Este important să fiți cât mai documentați despre modul în care funcționează avioanele, să aveți mereu în minte argumentele pentru care avioanele sunt considerate cele mai sigure mijloace de transport. Informațiile pe care le stăpâniți bine vă vor ajuta în momentele de panică. Vă va fi mult mai simplu dacă veți ști că senzațiile noi pe care le simțiți sunt perfect normale, că sentimentul de gol în stomac de la decolare dispare odată ce avionul este la altitudinea dorită, că turbulențele sunt doar goluri de aer și sunt inofensive.

 

Dacă aplicați aceste sfaturi simple, dar foarte utile, vă oferiți șansa de a nu rata o vacanța la care ați visat doar pentru că trebuia să zburați. Pe lângă asta, economisiți timp, călătoria care în mod normal ar dura o zi transformându-se într-una de câteva ore.

 

Drum bun în vacanță!

 

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply