(Re)descoperă Austria!

Munţi înalţi, privelişti spectaculoase, şarmul belle epoque şi confortul unui stil de viaţă modern – aceasta este oferta Austriei, una din cele mai vizitate (pe bună dreptate) ţări atât pe timp de iarnă, cât şi vara, toamna sau primăvara. Pentru că Austria şi-a dezvoltat atât de spectaculos turismul, încât este imposibil să nu te simţi bine în ţara aflată atât de aproape de vestul României.

Sezonul de iarnă se apropie, iar cele mai bune variante de sejururi trebuie rezervate din timp. În Austria nu e greu, oriunde te-ai duce spectacolul Alpilor este superb, staţiunile montane au cele mai ridicate standarde, pârtiile sunt perfecte pentru schiat, iar complexele wellness sunt la tot pasul. Ca să nu mai vorbim de preţurile atractive. Trebuie doar să te hotărăşti în care zonă vrei să ajungi. Vă invităm să descoperiţi în acest prim articol despre zonele de schi din Austria, trei destinaţii testate de noi: Zell am See – Kaprun, locul unde te simţi instantaneu fericit, regiunea Abtenau, unde bucuria munţilor se împleteşte cu tradiţiile austriece şi Tauern Spa Kaprun, un refugiu pentru corp şi suflet.

© TVB St.Anton (8)

La doar 80 de km de Salzburg se află regiunea Zell am See – Kaprun, o destinaţie perfectă de vacanţă atât pe timp de vară, cât şi iarna. Este combinaţia unui peisaj perfect: munţi, gheţar şi un lac cristalin cu apă potabilă, aşezate armonios într-una din cele mai frumoase staţiuni austriece. Iarna la Zell am See – Kaprun se întinde de la gheaţa veşnică de la 3000 de metri până la malurile lacului Zell. Înconjurat de acest fundal de vis, sportul de iarnă de orice categorie este la el acasă. În cele trei zone de ski variate: Kitzsteinhorn, Schmittenhohe şi Maiskogel, vin să schieze atât cunoscătorii, cât şi familii sau începători. Dar şi pentru cei care doresc să simtă plăcerea iernii în afara pârtiilor, se găseşte mereu câte ceva de făcut: drumeţii, spectacole în zăpadă sau săniuş pe pârtiile special amenajate, sau, de ce nu, patinaj pe lacul Zell îngheţat. Sezonul de iarnă la Zell am See începe chiar de la mijlocul lunii octombrie şi pentru că este o destinaţie extrem de îndrăgită de români, între 30 noiembrie şi 4 decembrie aici au loc “Romanian Ski Days”, o destinaţie perfecta pentru minivacanţa de 1 decembrie. Şi pentru că austriecii ştiu să facă turism, în fiecare săptămână din ianuarie şi până în martie în zonă au loc spectacole de excepţie: “SnowNights Zell am See” – miercurea şi “SnowNight Kaprun” – în fiecare luni. La Zell am See – Kaprun există 138 de km de pârtii de toate gradele de dificultate, iar pentru cei care nu vor să stea toată ziua pe schiuri, se poate uşor urca cu telecabina la galeria Gipfelwelt 3000 de pe gheţarul Kitzsteinhorn sau se pot face drumeţii pe ceilalţi munţi spre lacurile din zonă.

Kitzsteinhorn_Skifahrer

© TVB Lech (2)La doar 50 de km de Salzburg, se află o regiune renumită pentru sporturile de iarnă – Abtenau. Aici puteţi descoperi plăcerea zăpezii pure, iar munţii înzăpeziţi se încadrează perfect în atmosfera romantică a zonei. Şi tot aici există o şcoală locală de schi, o reţea vastă de pârtii pentru schi fond şi o pârtie naturală de săniuţe. Muntele Karkogel, gazda locală a numeroşilor campioni mondiali din Abtenau, este punctul de întâlnire atât pe timp de zi cât şi seara, pentru localnici şi pentru oaspeţii veniţi în zonă. La doar câţiva km distanţă, se află regiunea de schi Dachstein West, cu peste 130 de km de pârtii. Peisajul alb, mirosul iernii şi liniştea din această prioadă a anului descriu la fel de bine regiunea sportivă Abtenau ca şi tradiţiile şi obiceiurile din această zonă. Plăceri sportive, tradiţii şi obiceiuri completate de delicatesele regionale, linişte şi relaxare, toate fac din Abtenau o regiune specială pe timpul iernii. Puteţi face plimbări cu sania trasă de cai sau drumeţii la lumina făcliilor – orice activităţi aţi alege, veţi simţi din plin liniştea şi romantismul zonei. Şi neapărat, mergeţi la fermecătoarea Piaţă de Crăciun din Abtenau, sau, între 12 – 15 februarie 2014 la Cupa Europeană la schi.

TAUERN SPA (34)_kl

Perioada rece nu înseamnă însă doar sporturi de iarnă. Nimic nu poate fi mai plăcut decât o zi la spa, în mijlocul munţilor înzăpeziţi. Iar pentru aceasta, în regiunea Zell am See – Kaprun, vă recomandăm complexul Tauern Spa, unde vă puteţi relaxa în piscina panoramică de sticlă, la saunele exterioare cu programe şi arome special de iarnă, la un masaj romantic sau într-unul din cele cinci restaurant ale hotelului, unde puteţi degusta specialităţile locale. Clădirea modernă, luxoasă, a complexului Tauern Spa, include un hotel resort de 4*superior, iar centrul SPA are 12 piscine, 13 saune şi băi cu aburi, care garantează relaxarea şi starea de bine. Trei dintre saune sunt saune textile, unde este permis accesul cu costum de baie. Copiii au parte de super distracţie în zona delimitată special pentru ei, zona SPA Kidstein, cu acces nelimitat la tobogane şi supraveghere gratuită. Tot aici sunt 17 săli de masaj Alpin Vital SPA&Kosmetik, care oferă o paletă largă de tratamente de înfrumuseţare şi relaxare, masaje, împachetări şi băi care armonizează trupul şi sufletul. Complexul Tauern Spa oferă şi o experienţă culinară unică, iar piscina de sticlă şi spa-ul panoramic sunt atracţiile hotelului. Priveliştea uluitoare asupra gheţarului Kitzsteinhorn şi peisajul natural neatins al munţilor Pinzgauer, completează un sejur de neuitat în această zonă.

Este timpul aşadar să ne pregătim pentru una din cele mai frumoase vacanţe de iarnă. Iar în Austria, sezonul rece înseamnă bucurie, experienţe unice, peisaje superbe, fericire extremă!

_CZ23074

 

Millstatter See_winter

 

 

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply