Recomandare de vacanță: Bella Sicilia!

Cea mai mare insulă vulcanică situată în mijlocul Mării Mediterane este un amestec de peisaje fascinante, situri arheologice, oameni plini de personalitate și mult mister, alimentat de celebrele povești despre Mafie. Ce vă putem spune sigur este că Mafia este acum mai mult o legendă, iar Sicilia s-a transformat în ultimii ani într-una dintre cele mai fascinante destinații de vacanță.

Senzația copleșitoare pe frumoasa insulă italiană este aceea a valurilor înspumate ce se sparg de stâncile abrupte pe care stau suspendate case parcă din alte timpuri. Apa verde – turcoaz, pescărușii grăbiți și terasele cu priveliști uluitoare transformă Sicilia într-o destinație ca desprinsă dintr-un film.

Ce puteți face dacă alegeți să petreceți o săptămână în Sicilia?

Mergeți la Segesta: Templul Doric, iar mai apoi Valea Templelor în Agrigento unde se află situl arheologic ce conține rămășițele diferitelor temple dorice datând din secolul V înainte de Hristos este un traseu obligatoriu. Templul Concordia este cel mai bine păstrat templu doric și unul din cele mai frumoase din punct de vedere al proporției și armoniei formei. Templul Giunone are 40 de coloane, 16 dintre ele cu capiteluri, iar Templul lui Hercules este cel mai vechi templu din Agrigento. Templul lui Zeus este una din cele mai mari clădiri, construit în stilul arhitecturii grecești, în cinstea lui Zeus, după victoria împotriva Cartaginezilor.

Vila Romana del Casale situată la 3 km de localitatea Piazza Armerina (intrare contra-cost). Excavările au scos la iveală una dintre cele mai bogate și variate colecții de mozaicuri romane din lume, motiv pentru care situl a fost inclus în Patrimoniului Mondial UNESCO. 

Orașul Siracusa care de asemenea este inclus în patrimoniul mondial UNESCO, unde se pot admira: Templul lui Zeus, teatrul grec, Catedrala din Siracusa. Nu ratați frumoasele străzi de piatră, cafenelele și restaurantele din Siracusa. De aici se poate merge pe Insula Ortiga unde puteți admira atelierul de papirus și Urechea lui Dionis.

 

 

 

 

 

 

 

 

Rezervația Naturală Etna și Taormina. Vulcanul Etna este cel mai activ și cel mai înalt vulcan din Europa. O parte din traseul până la 3000 m se face cu telescaunul, iar apoi ascensiunea se face pe jos. La această altitudine veți putea merge pe râuri de lavă întărită „simțind” sub picioare căldura emanată de vulcan. Se continuă apoi drumul către Taormina (centru înscris în patrimoniul UNESCO), cunoscut sub numele de „Monte Carlo al Siciliei”, renume păstrat până în ziua de azi. Nu ratați o plimbarte pe Corso Umberto – o stradă perfectă pentru shopping, sau o vizită la teatrul grecesc și la Naumachia – rămășițele unui vechi zid roman, lung de 130 de metri scos la lumină doar în 1943.

– Construit ca oraș-port de către fenicieni, orașul Palermo este plin de locuri istorice și artistice. Un tur al orașului Palermo cuprinde Piața Quattro Canti, Palatul Municipal, Biserica Santa Maria dell’Ammiraglio, Palatul Normanzilor, Catedrala, Palatul Chiaramonte, Palazzo dei Normani cu Capela Palatina, Catacombele Capucinilor, Catedrala și Biserica Martorana.

 

 

 

 

 

 

– O vizită la Monreale, situat la doar 8 km de Palermo. Catedrala din Monreale este una dintre cele mai mari și frumoase catedrale cu minunate mozaicuri care încântă privirea oricărui pelerin care îi calcă pragul.

Oriunde ai merge în Sicilia, peisajul arhitectural este copleșitor: influențe grecești, romane, bizantine, uneori stilul baroc, dar și influențe arăbești – pot fi admirate pe clădirile istorice ce poartă urma unor civilizații strălucitoare care au trecut pe aici. Vă invităm să le admirați într-o excursie de o săptămână din 2 septembrie, excursie ce face parte din programul „12 experiențe în 12 luni”. Mai multe detalii găsiți aici: https://www.ultramarintm.ro/oferta/bellasicilia

 

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply