Raliu cu masini de epoca in Austria

Dacă aveți drum prin Austria în perioada 28 iuni – 1 iulie 2012, Arlberg Classic Car Rally 2012 este un eveniment pe care nu trebuie să-l ratați. Este vorba despre un raliu, în cel mai deplin sens al cuvântului, dar dedicat exclusiv autoturismelor de epocă. În acea perioadă, Arlberg devine paradisul iubitorilor de mașini clasice. Una dintre regulile fundamentale ale concursului este că nu pot fi înscrise decât autoturisme fabricate înainte de 1975.

Perla din acest an este o mașină de curse Brasier din 1908, cu motor de 9,5 litri și patru cilindrii. În afară de această bijuterie pe patru roți au mai fost înscrise pentru raliu alte 112 exemplare extrem de rare, adevărate icoane ale sportului cu motor. Aproximativ 50 de autoturisme sunt fabricate înainte de al doilea război mondial, iar restul sunt adevărate diamante din anii 50 si 60. Pe lângă un AC Cobra cu 407 CP un Skoda Popular Sport Monte Carlo cu 31 CP ar putea părea o glumă. Și totuși, datorită probelor speciale cronometrate la sutimi de secundă, fiecare autoturism are șansa sa.

Totul se desfășoară în peisajul mirific din zona orășelului Arlberg. Serpentinele Alpilor vor fi luate cu asalt de aceste bijuterii ale istoriei. Raliul va fi și o adevărată probă de anduranță, traseul propunând diferențe de nivel considerabile. Peisajele sunt absolut încântătoare pe timp de vară. Pajiști întinse acoperite cu verdele crud al ierbii, stânci amenințătoare, vârfuri ce par să atingă cerul și, în zare, câte un ghețar înzăpezit. Pentru iubitorii sportului cu motor, un concediu la Arlber în perioada 28 iunie-1 iulie va fi precum o excursie în paradis.

 

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply