Rafinament și mister oriental: Maroc

La prima vizită pe teritoriul Marocului mulți spun că au trăit senzația unei vizite pe un platou de filmare. Alții, că au nimerit în țara culorilor. Noi credem că o excursie pe teritoriul african echivalează cu o sărbătoare a simțurilor, cu o experiență absolut memorabilă și unică. Maroc este una dintre cele mai spectaculoase destinații ale lumii și tocmai de aceea am inclus-o în programul „12 experiențe în 12 luni”.

Să faci un top al celor mai frumoase experiențe din Maroc este aproape imposibil, pentru că aici întreaga viață, orașele, clădirile, mâncarea, bazarurile, cultura – totul este un adevărat spectacol. Tocmai de aceea vă prezentăm mai jos câteva aspecte de neratat atunci când ajungeți în locațiile faimoase ale Marocului:

Unul din cele mai frumoase orașe ale Marocului, supranumit și „Perla Sudului”, este Marakesh. Aici se află faimoasele grădini Menara (unul dintre cele mai fotografiate locuri din Maroc, fiind o locație populară printre localnici pentru picnic); moscheea Koutoubia, mormintele Bahia și mormintele Saadienilor. În Marakesh, nu trebuie să ratați faimoasa Piață Jemaa El Fna (un imens teatru în aer liber, inclusă în patrimoniul UNESCO). Este cel mai „fierbinte” loc din Marrakech și pe lângă minunatele obiecte ce pot fi achiziționate, aici veți întâlni îmblânzitori de șerpi, dansatori medievali, vânzători de felurite mâncăruri din bucătăria africană. De altfel, bazarul din Marakesh este unul dintre cele mai mari din lume. În Maroc totul se negociază: de la covoare, haine orientale, articole de marochinărie și până la prețul unei sticle de apă. Piețe spectaculoase de unde puteți face cumpărături se mai află și în orașele Meknes și Fes.

Fes este cel mai vechi dintre orașele imperiale, bine cunoscut pentru contribuțiile sale spirituale și educaționale în cultura marocană; aici se poate vizita Medina medievală, faimoasele souks (unde meșteșugarii încă muncesc în vechea tradiție orientală). Orașul Meknes, un fel de „versailles marocan”, a fost fondat la sfârșitul sec. al XVII-lea de către Moulay Ismail, un contemporan al lui Ludovic al XIV-lea.

La Rabat se află cea mai mare dovadă de cultură și istorie a întregii țări. Palatul Regal, Turnul Hassan, cunoscut ca și construcția neterminată din Rabat (minaretul unei moschei a cărei construcție a început în 1195 și care nu s-a terminat nici până astăzi), mausoleul „Mohamed V” – sunt doar câteva dintre obiectivele arhitecturale reprezentative pentru cultura acestei țări.

Cunoscut în trecut sub numele de Anfa, Casablanca este unul dintre cele mai mari porturi ale lumii, unul dintre cele mai mari centre comerciale ale Africii și orașul cu unul dintre ele mai mari bazare din lume; aproape în totalitate traficul comercial al Marocului se desfășoară prin portul din Casablanca.

Pentru a înțelege cât este de spectaculoasă această țară, este suficient să ne gândim că peisajele Marocului au fost decorul perfect pentru câteva dintre cele mai celebre filme ale lumii: Lawrence al Arabiei, Isus din Nazareth, Babel sau Gladiatorul. De la verdele munților din nord, la portocaliul dunelor de nisip, de la oceanul turcoaz ce îmbrățișează aproximativ 2000 de kilometri din coasta Saharei occidentale și până la crestele înzăpezite ale Munților Atlas, Marocul este un spectacol al culorilor, al aromelor, al gusturilor.

Dacă v-am făcut curioși, vă invităm alături de noi să descoperim această fascinantă țară într-o excursie de opt zile, din 25 noiembrie. Detaliile complete pot fi găsite aici: https://www.ultramarintm.ro/oferta/maroc

 

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply