Poveste de iarnă la Castelele din sudul Cehiei

Moravia de Sud este o regiune ca o poveste: localități încântătoare, peisaje naturale mirifice, castele maiestuoase și grădini pline de farmec. Și pentru că nouă ne place să evadăm, chiar și pentru câteva zile, din tumultul vieții apăsătoare în lumea poveștilor, am descoperit această regiune splendidă, romantică, în care arhitectura medievală se îmbină perfect cu natura de o frumusețe irezistibilă. În plus, la începutul iernii putem trăi o frumoasă poveste de iarnă vizitând Piața de Crăciun de la Brno!
Între 29 noiembrie – 1 decembrie vă propunem să ne însoțiți într-un city-break nespus de frumos: milioane de turiști descoperă această zonă, Moravia de Sud, unde se află catedralele gotice, castelele şi fortăreţe maiestuoase, palate de lux în stilul baroc şi rococo. În plus, circuitul nostru mai cuprinde Danubiana Art Museum Slovakia, Muzeul Tehnic din Brno și Piața Centrală a orașului.
Prima oprire pe drum va fi la Bratislava, unde vom vizita Danubiana Art Museum Slovakia, unul dintre cele mai romantice muzee de artă modernă din Europa. Începând cu anul 2000, muzeul a încântat mulți vizitatori din țară și de peste hotare, inclusiv pe H.M. Juan Carlos I al Spaniei și soția sa Sophia, regina Beatrix a Olandei, regina Sonja a Norvegiei, Albert II, prințul de Monaco și printesa Mona din Oman, precum și nenumărate vedete. Situat pe o insulă în mijlocul Dunării, muzeul oferă o priveliște unică asupra orașului Bratislava, Carpaților Mici și asupra Dunării, mai ales la apusul soarelui. Parcul de sculptură în aer liber prezintă operele unor artiști renumiți.
Castelul Lednice a fost la început o vilă renascentistă; în secolul al XVII-lea a devenit una dintre reședințele de vară ale domnitorilor de la Liechtenstein. Este una dintre cele mai renumite zone din sudul Cehiei, înscrisă în patrimoniul cultural UNESCO începând din 1996.
Turul nostru va continua apoi la Brno, unde vom vizita zona centrală: Vechea Primărie, Noua Primărie, Catedrala Sf. Petru şi Pavel, Turnul Primăriei, Piața Libertății. În centrul orașului se află în această perioadă și Piața de Crăciun, într-o atmosferă medievală și modernă totodată.
Tot la Brno se află Muzeul Tehnic, fondat în anul 1817, un muzeu în care se pune accentul pe exponate ale ştiinţelor naturale şi sociale. Întinsă pe trei etaje, instituția de cultură expune de la mașini și motociclete, până la secțiuni ale motoarelor cu reacție sau pompe și instalații de mari dimensiuni. Muzeul este preferatul miilor de copii care îi trec pragul anual.
Vă invităm așadar într-un city-break regal spre grandioasele castele UNESCO din Sudul Cehiei, o excursie ca o poveste: https://www.ultramarintm.ro/oferta/castele-moravia

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply