Ponturi de călătorie: planifică o vacanță memorabilă!

Sunt 18 ani de când călătorim cu pasiune în întreaga lume. 18 ani de când planificăm totul cu grijă până la cele mai mici detalii pentru ca turiștii noștri să aibă parte de cele mai frumoase excursii. Și sunt tot atâția ani de când adunăm experiențe care să ne ajute să trecem cu bine peste eventualele mici probleme și să facem din fiecare călătorie o amintire specială. Tocmai de aceea, ne-am gândit ca în acest articol să vorbim despre acele mici detalii organizatorice care trebuie luate în seamă pentru ca vacanța noastră să fie una reușită.
1. Totul pornește de la o listă cu locurile în care vrei să ajungi. Apoi, pentru a nu da greș, cel mai simplu este să apelezi la serviciile unei agenții de turism, ai cărei consilieri (care au vizitat deja destinațiile) pot să îți dea toate detaliile legate de locul în care îți dorești să mergi.
2. În mod firesc, este de preferat ca atunci când călătorești prima data într-o destinație, să alegi să mergi împreună cu un ghid profesionist. Diferența este enormă! Acesta știe istoria locului, te poate duce fără greș în cele mai frumoase locații și îți poate recomanda restaurante sau locuri de shopping ideale!
3. Când sunteți pe punctul de plecare, stabiliți ce luați cu voi în bagaj. Pentru a avea o călătorie memorabilă, încercați să luați doar strictul necesar și încercați să renunțați pe cât se poate la tehnologie. Sunt oameni care călătoresc cu laptop, smartphone, tabletă, Ipod, GPS. Noi credem că gadget-urile nu fac altceva decât să deturneze atenția asupra lor și veți surprinde tot mai puțin partea inițiatică a călătoriei. De asemenea, dacă alegeți să mergeți cu avionul, păstrați în bagajul de mână câteva lucruri esențiale de care aveți nevoie și de care nu vă puteți lipsi în cazul în care bagajul de cală se rătăcește.
4. Explorați! Călătoria trebuie să fie o continuă explorare. Veți descoperi tot felul de lucruri noi și veți face ca fiecare moment al călătoriei voastre să conteze cu adevărat. De cele mai multe ori, explorarea unor tărâmuri necunoscute este, de fapt, o explorare a sinelui.
5. Faceți fotografii, dar cu măsură! În loc să fotografiați fără oprire în dreapta și în stânga fiți atenți la detalii și la semnificații. Noi credem că momentele cele mai frumoase rămân în suflet și nu într-o poză.
6. Indiferent pe ce continent călătoriți, fiți atenți la ce mâncați! Trecerea spre mâncărurile tradiționale ale fiecărui popor ar trebui să se facă treptat, pentru a nu risca indigestii care să vă strice călătoria.
7. Și pentru că începe sezonul călătoriilor de vară, nu plecați niciunde fără o cremă de protecție solară! Astfel vă veți bronza frumos și uniform și veți evita disconfortul creat de arsurile pielii.
În rest, noi credem că voia bună și dorința de explorare pot face din orice călătorie o vacanță memorabilă! Sperăm să aveți parte în această vară de excursii perfecte, în care să vă simțiți bine și să vă întoarceți acasă îmbogățiți cu cele mai frumoase experiențe!

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply