Planuri pentru 2020: Safari în Tanzania!

Africa este pentru mulți un ținut misterios, pentru alții un loc fascinant, iar pentru majoritatea un tărâm necunoscut, un loc al explorărilor și al surprizelor. Însoțiți de un ghid specializat, noi vă propunem o aventură surprinzătoare în regatul animalelor sălbatice. Lei, leoparzi, elefanți, girafe, zebre maimuțe sau grațioasele păsări flamingo pot fi văzute în parcurile naționale Tarangire, Lake Manyara, Serengeti.  Haideți să ne facem cele mai uluitoare planuri de vacanță pentru 2020!

Aventura pe tărâm african va dura opt zile, în perioada 27 noiembrie – 4 decembrie 2020 și va începe la poalele muntelui Kilimanjaro. Safari-ul fascinant pe tărâmurile roșii ale Tanzaniei pornește din parcul național Tarangire, vestit pentru numărul mare de elefanți și arbori Baobab, turme de zebre, bivoli africani, antilope gnu, dar ne vom intalni și cu girafe, gazele, impala, antilope, babuini, maimuțe albastre, lei și leoparzi. Tot aici traiesc peste 550 de specii diferite de păsări, de o coloratură absolut impresionantă.

În parcul national Lake Manyara, dar mai ales în parcul national Serengeti vom observa fauna din Serengeti și spectacolul său natural; aici îi vom putea întalni pe celebrii „BIG 5” ai Africii la un loc: leul, leopardul, rinocerul, elefantul și bivolul african. Echipați de safari, vom petrece zile memorabile „vânând” cu binoclul și cu aparatele de fotografiat, pe lângă the BIG 5, și gheparzi, șacali, hiene, zebre, antilope, pisici sălbatice; rozătoarele, gândacii și păsările completează viața complexă a locului și colecția de fotografii din aventura noastră africană. Vizita într-un sat al tribului Maasai ne va ajuta să ne apropiem mai mult de oamenii locului, de înțelegerea tradițiilor și a stilului de viață al acestora. Îi vom întalni îmbrăcați în hainele lor tradiționale roșii, prietenoși și obișnuiți cu turiștii, deschiși să facă poze cu/pentru aceștia.

Unul dintre cele mai impresionante puncte ale călătoriei în Africa este craterul Ngorongoro. Vom coborî de pe coama vulcanului cu o înălțime de 600 metri și vom intra chiar în caldera lui imensă (diametrul, 19 km) unde, datorită pământului amestecat cu lavă vulcanică și a umezelii permanente, a rezultat o vegetație unică în lume. Această minune a naturii este, pe bună dreptate, parte a Patrimoniului Mondial Unesco, iar în 1981 a fost denumit rezervație de biosferă și oferă, probabil, una dintre cele mai mari concentrații de animale sălbatice din Africa; nu e deloc surprinzător să vezi aici lei, elefanți, zebre, girafe și multe alte animale, inclusiv toți Big 5, într-un perimetru foarte mic.

Mai multe detalii ale aventurii în acest ținut fascinant, dar și date despre excursie și rezervări, vă invităm să aflați de aici: https://www.ultramarintm.ro/oferta/tanzania

 

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply