Plajă pe litoralul Albaniei – peisaje spectaculoase și prețuri mici

În ultimii ani, Albania a devenit o destinație de concediu tot mai căutată pe perioada verii, datorită mării curate, a peisajelor pitorești, dar și datorită prețurilor mici. Mulți dintre cei care au petrecut un sejur pe litoralul Mării Adriatice spun că frumusețea plajelor albaneze, cu mici insule sau lagune izolate, poate rivaliza cu plajele grecești sau cu cele din Croația.

Dacă v-ați propus să mergeți la mare în luna august sau septembrie, noi vă sugerăm să luați în calcul și varianta unuisejur individual, în perioada aleasă de dumneavoastră, la un hotel de 4 stele aflat chiar pe malul mării, la 3 km de portul Durres. Perandor Beach Hotel oferă plajă privată, piscină, wi-fi și parcare gratuită. Pachetele sunt de tip all inclusive sau demipensiune cu masa de tip bufet suedez, iar băuturile ușoare (apă, bere, vin, cognac) sunt incluse și sunt servite atât la restaurant, cât și la barul de pe plajă între anumite ore.Traseul din Timișoara până la Durres este de aproximativ 872 km pe șosea. Aici găsiți o ofertă de neratat pentru lunile august și septembrie: https://www.ultramarintm.ro/oferta/sejururi-individuale

Dacă doriți să vizitați împrejurimile, puteți face un tur panoramic al frumoasei localități Durres, unde  veți putea admira Turnul Venețian, Promenada, Amfiteatrul (unul dintre cele mai mari descoperite până acum în Europa), Moschea Fatih, Zidul Venețian, Turnul lui Iustinian. De altfel, Durres este una dintre cele mai renumite stațiuni albaneze la mare și este înconjurat de un drum de coastă absolut spectaculos. Pe de o parte munții, iar pe cealaltă apa turcoaz, drumul urcă în serpentine oferind la fiecare pas peisaje surprinzătoare.

Capitala Tirana, cetatea Kruja, un bastion de rezistență pe timpul asediului otoman, Berat, supranumit și „orașul celor 1000 de ferestre”, Apollonia – Iliria, vechi oraș antic grecesc, port la marea Adriatică și important centru al epocii greco-romane sau, în Macedonia, orașul supranumit„ Ierusalimul Balcanilor”, Ohrida, aflat în Patrimoniul UNESCO, sunt alte locuri pe care merită să le descoperiți în Albania.

Veți descoperi că Riviera Albaniei merită trecută în topul destinațiilor de plajă europene. Dealurile verzi, munții spectaculoși, grădinile de măslini, produsele locale delicioase și nisipul auriu ce contrastează cu apa turcoaz , vor face din vacanța dumneavoastră la mare un sejur de neuitat.

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply