Ofertele last minute, varianta optima pentru un concediu la pret de city-break

Așteptate cu entuziasm de unii și privite cu neîncredere de alții, ofertele last minute sunt, probabil, serviciul turistic cel mai neînțeles. Prețurile foarte scăzute ale ofertelor last minute îi motivează pe unii și stârnesc valuri de dubii în cazul altor persoane. Cei care își planifică în detaliu orice aspect al vieții consideră, pe de altă parte, că nu îți poți programa un concediu bazându-te pe ofertele last minute. Și totuși, acest tip de oferte este varianta optimă pentru un concediu la preț de city-break.

În ceea ce privește prețurile scăzute ale ofertelor de tip last minute trebuie spus că acestea sunt, de cele mai multe ori, ofertele hotelierilor și nu ofertele agențiilor de turism în sine, deși ele ajung la cunoștința publicului prin agențiile de turism. Totul pornește de la gradul de ocupare al hotelurilor. Există perioade în care locurile din anumite hoteluri nu sunt rezervate în totalitate, iar atunci hotelierii scad simțitor prețurile pentru toate tipurile de cazare. În mod automat, agențiile de turism pot oferi același pachet turistic la un preț mult mai mic și nu se sfiesc să o facă.

La agenția de turism Ultramarin, de exemplu, avem o oferta LAST MINUTE pentru Italia, Marea Adriatica, ce include 7 nopti cazare, zbor cu avionul din Timisoara si shuttle service incepand de la 187 EUR. Acest pret este cu aproximativ 150 de EUR mai avantajos decat acelasi pachet achizitionat pentru sfarsitul lunii iulie. Aceeasi diferenta de preturi poate fi intalnita si la celelalte oferte last minute pe care le avem.

În extrasezon și presezon ofertele last minute apar cu aproximativ două sau trei săptămâni înaintea datei de plecare. În plin sezon turistic pot apărea cu o săptămână sau chiar două zile înainte de data plecării. Din aceste motive este evident că acest tip de serviciu turistic necesită o oarecare flexibilitate din partea turiștilor.

Și totuși, un concediu poate fi planificat din timp așteptând o ofertă last minute dacă înțelegem dinamica acestui serviciu. Întotdeauna veți putea găsi oferte last minute la sfârșitul lunii iunie și începutul lunii iulie. Numărul ofertelor last minute scade apoi pentru aproximativ 3-4 săptămâni, până la jumătatea lunii august. După jumătatea lunii august acest tip de oferte este din nou frecvent. Astfel puteți să vă luați concediu pentru finalul lunii iunie și începutul lunii iulie, de exemplu, căci pentru aceasta perioadă veți găsi cu siguranță oferte last minute.

Prin urmare, ofertele last minute nu sunt nici acte de binefacere, nici semn de disperare și nici un semnal de alarmă pentru o eventuală fraudă. Ele sunt, pur și simplu, rezultatul firesc și logic al unei ramuri economice ce se ghidează după bine cunoscutul raport dintre cerere și ofertă. Odată înțeles acest lucru, ofertele last minute devin varianta optimă pentru un concediu la preț de city break.

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply