O noapte sub cerul liber in salbaticia africana

Petrecerea unei nopți sub cerul liber în mijlocul savanei sudafricane pare o idee desprinsă dintr-un roman de aventură și, probabil, ar face cu ochiul doar unor aventurieri trecuți prin multe experiențe. Dacă mai adăugăm faptul că această noapte poate fi petrecută în deplină siguranță, lucrurile se schimbă puțin deși neîncrederea nu va fi de tot eradicată. Pe tărâmurile îndepărtate ale Africii de Sud se află una dintre cele mai mari rezervații naturale din lume, Parcul National Kruger, iar în acest parc natural se află Lion Sands Private Game Reserve, locul unde poți petrece, în deplină siguranță, o noapte sub cerul liber în sălbăticia africană.

Povestea începe cu mulți ani în urmă, în anul 1933, când antreprenorul american de origine irlandeză Aubrey Chalkley a ajuns în Africa de Sud pentru a-și dezvolta o afacere în domeniul mineritului. Fiind un pasionat vânător dar și un iubitor de animale, Aubrey Chalkley a rămas impresionat de frumusețile pe care fauna și flora sudafricană le ofereau călătorului. Din acest motiv, în 1933, și-a cumpărat o proprietate în cadrul Parcului Național Kruger. Pentru început și-a construit o cabană de mici dimensiuni pe malul râului Sabie. Drumurile erau un tabu la acea vreme în Africa de Sud, iar de fiecare dată când pleca de pe proprietatea sa, sau dorea să revină, trebuia să se ghideze după diferite marcaje pe care le-a încrustat în scoarța copacilor.

Și-a numit proprietatea Kingstown și și-a întemeiat o familie. După câțiva ani, nepoata lui Aubrey Chalkley s-a măritat cu John More, cel care în 1978 avea să aducă primii turiști la Kingstown în 1978. Încă de atunci, principala preocupare a famililor Chalkley și More a fost aceea de a păstra frumusețea zonei. Lucrurile au mers tot mai bine și turiștii erau tot mai interesați de petrecerea nopților în sălbăticia savanei africane. În anul 2000, însă, a avut loc o inundație de mari dimensiuni care ras pur și simplu o mare parte proprietate. Familia More a reconstruit, însă, totul și a denumit ”resortul” Lion Sands Private Game Reserve.

Astăzi, suprafaţa de aproape 3000 de hectare găzduieşte trei cabane în care turiştii se pot caza – Ivory Lodge, River Lodge, 1933 Lodge – şi platforma din copac unde Chalkley se adăpostea noaptea, devenită acum un dormitor de cinci stele în aer liber. Frumuseţea şi diversitatea fanuei şi florei din rezervaţie sunt în grija unui ecologist angajat cu normă întreagă să păstreze locul cât mai aproape de cum a fost găsit la începutul secolului trecut.

Ivory Lodge este o vilă luxoasă care dorește să îmbine exclusivismul cu intimitatea. Fiecare mic apartament din cadrul complexului este prevăzut să funcționeze precum o vilă privată. Fiecare dintre aceste apartamente de 165 mp are o curte proprie, un spaţiu de lounge cu şemineu şi piscină privată cu apă încălzită. De pe terasa privată sau prin ferestrele imense, oaspeţii pot admira elefanţii şi zebrele din lunca râului Sabie. În 2006, topul celor mai bune hoteluri realizt de revista Tatler a plasat Ivory Lodge pe locul trei, iar de atunci distincțiile au început să curgă.

Ivory Lodge, piscina privata cu apa incalzita

River Lodge este sufletul Lion Sands Private Game Reserve, intrucât este construită pe malurile râului Sabie, acolo unde Aubrey Chalkley și-a construit prima sa cabană. Complexul este poziționat într-un loc privilegiat, fiind înconjurat de copaci ce au o vârstă de până la 800 de ani. Camerele din cadrul River Lodge sunt poziționate cu vedere către est, iar turiștii pot admira în fiecare dimineață un răsărit splendid ce nu poate fi surprins decât pe tărâmurile Africii. Vizitatorii pot beneficia de dormitoare mari, un lounge privat, două piscine cu apă încălzită, iar diminețile și serile și le pot petrece plimbându-se pe un ponton din lemn care îi duce până în mijlocul râului Sabie. Din punct de vedere al designului de interior, în River Lodge domină accesoriile africane.

River Lodge, dormitoare cu vedere spre est. Garantia unui rasarit ce poate fi surprins doar pe taramurile africane

1933 Lodge este complexul cel mai nou din cadrul Lion Sands Private Game Reserve și a fost construit, inițial, de către strănepoții lui Aubrey Chalkley ca o casă de vacanță personală. Ulterior a fost deschisă publicului. Fiind construită ca o casă de familie, 1933 Lodge este locul perfect pentru cei care doresc să petreacă un concediu în familie sau cu un grup de prieteni mai numeros. Specifice pentru complexul 1933 Lodge sunt ferestrele foarte mari, ușile glisante și oglinzile interioare poziționate astfel încât să reflecte neîncetat peisajul de afară. Bazinul privat cu apă încășzită nu lipsește nici din 1933 Lodge.

1933 Lodge, complex ideal pentru calatoriile in grupuri mai mari

Treehouse este una dintre atracțiile inconfundabile ale Lion Sands Private Game Reserve. Aubrey Chalkley a dorit, la un moment dat, să petreacă o noapte în sălbăticie. S-a cățărat într-un copac unde și-a încropit o platformă de lemn și și-a așezat tabăra acolo pentru a se feri de prădătoarele care noapte devin foarte active. În același copac, astăzi este găzduit un dormitor de 5 stele în aer liber. Oaspeții sunt aduși pe înserat în acest loc, așteptându-i o cină specifică și băuturi reci. Pentru romantici va fi mereu disponibilă o sticlă de vin roșu. Oaspeții pot admira astfel apusul și pot observa animalele sălbatice care se plimbă nestingherite. Dimineața oaspeții vor fi preluați și duși într-un prim safari al zilei. Treehouse oferă, cu siguranță, o experiență irepetabilă.

Treehouse, o noapte în aer liber, în mijlocul salbaticiei africane

În mod evident, Lion Sands Private Game Reserve  este un ”hotel” de lux, iar cea mai ieftină cameră ajunge să coste peste 800 EUR de persoană. În preț sunt incluse, totuși, două safari-uri pe zi, trei mese și acces la toate facilitățile. Dincolo de aceste aspecte, Lion Sands Private Game Reserve este unul dintre puținele locuri din lume care reușește să îmbine confortul cu păstrarea intactă a mediului înconjurător. De altfel, veniturile sunt utilizate în cea mai mare parte pentru diferite programe ecologice și educative. Lion Sands Private Game Reserve este unul dintre locurile pe care merită să le păstrăm undeva în adâncul sufletului nostru, întrucât nu se știe niciodată când vom avea posibilitatea să ajungem acolo.

Safari in Lion Sands Private Game Reserve

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply