O experiență de neuitat: vacanța în Portugalia – Perla Europei

Portugalia este țara cea mai vestică din Europa continentală, situată în Peninsula Iberică, între Spania și Oceanul Altantic. Cultura și tradițiile fac din această țară mică o bijuterie ce capată farmec pe măsură ce o descoperi. Aici gastronomia este ridicată la rang de artă, vinurile portugheze sunt premiate în întreaga lume, iar localnicii sunt cunoscuți pentru buna dispoziție și ospitalitatea cuceritoare. Iată de ce vă invităm să nu ratați în vara 2018 Portugalia!
Ce e de văzut aici?
Estoril și Cascais sunt două stațiuni învecinate prospere și faimoase. Acestea fac parte din Triunghiul de Aur, raiul surferilor și al jucătorilor de golf. Denumită și “Riviera Portugheză”, Estoril este vestit pentru apele termale și aerul cosmopolit, în timp ce Cascais are o stralucire aristocrată dată de curtea regală.
Lisabona, faimoasa capitală portugheză este locul unde istoria, cultura, arhitectura și gastronomia se îmbină în cel mai cuceritor mod. Turnul Belem, Palatul Ajuda, sau Alfama, cel mai vechi cartier al Lisabonei în care pe alocuri mai răsună acorduri ale muzicii Fado – toate acestea pot fi trăite într-o plimbare agale pe frumoasele străduțe.
Capitala spirituală a Portugaliei este considerată Braga, dar la fel de emoționante sunt considerate a fi Evora, unde se poate vizita Capela Oaselor sau mănăstirea Santa Maria din Alcobaca.
Unele dintre cele mai frumoase peisaje europene pot fi admirate tot în Portugalia, în Parcul Natural Costa Vincentina, sau în Parcul Național Pena, aici aflându-se una dintre cele mai frumoase bijuterii arhitecturale ale bătrânului continent: Palatul Pena.
Și desigur, de neratat în micuța țară sunt plajele cu nisip auriu ce se scufundă în apele turcoaz – adevărate oaze de relaxare și de încărcare a bateriilor.
Vă invităm alături de noi în excursia din 14 august pentru a experimenta și mai multe bucurii (mai multe detalii aici: http://www.ultramarintm.ro/d1122/sejururi/portugalia-perla-europei.html), iar până atunci, vă întrebăm: ce alte experiențe și obiective ați dori să descoperiți într-o vacanță în Portugalia?

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply