MDRT a retras 10 licente de turism in judetul Timis

La sfârşitul săptămânii trecute Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a actualizat lista cu agenţiile de turism cărora le-a fost retrasă licenţa de turism, singurul temei legal prin care acestea pot oferi servicii turistice. Astfel, lista cu agenţiile de turism rămase fără licenţă în anul2012 aajuns la 177, dintre care 10 au sediul în judeţul Timiş.

Aflându-ne în plin sezon estival, hotărârea MDRT de a retrage alte licenţe de turism readuce în prim plan dezbaterea referitoare la siguranţa serviciilor turistice oferite de către agenţii. Ceea ce trebuie ştiut este faptul că există agenţii de turism foarte sigure, iar acestea pot fi identificate urmărind câteva elemente.

Primul element ce garantează un anumit nivel de siguranţă şi legalitate este licenţa de turism acordată de către MDRT şi fără de care agenţiile nu pot oferi legal servicii turistice. Un alt element ce denotă seriozitate din partea agenţiilor de turism este afiliereala ANATşi IATA. Această afiliere presupune respectarea strictă a unor reguli foarte stricte, iar agenţiile afiliate trec periodic printr-un proces scrupulos de audit.

Orice altă formă certificare recunoscută la nivel internaţional, precum certificările ISO, sunt o garanţie ulterioară pentru siguranţa serviciilor turistice oferite de agenţii. De menţionat că licenţa de turism, certificatele de afiliere la ANATsau IATA sau orice certificatele ISO sunt expuse într-un loc vizibil în toate agenţiile de turism serioase.

În altă ordine de idei, faptul că MDRT retrage periodic licenţe de turism este benefic pentru piaţa serviciilor de turism şi pentru potenţialii turişti. În judeţul Timiş funcţionează du licenţă la ora actuală 84 agenţii de turism, dar nu toate sunt la fel de sigure: „Există în Timişoara nenumărate agenţii de apartament care oferă servicii îndoielnice la preturi aparent foarte bune. Simplul fapt că deţin o licenţă MDRT nu este îndeajuns. Agenţiile cu adevărat sigure sunt  membre ANAT. Cele care pun accent pe siguranţă investesc şi într-un proces de certificare ISO”, declară Gabriela Petcana, vicepreşedinte ANAT pe judeţele Timiş şi Caraş-Severin şi director al agenţiei de turism Ultramarin.

Referitor la retragerea licenţelor de către  MDRT celor 10 agenţii de turism din judeţul Timiş, Gabriela Petcana consideră că: „acest lucru este binevenit, un gest de salubrizare a serviciilor turistice oferite în judeţul Timiş, care îi poate feri pe timişoreni de neplăceri. Nimeni nu doreşte să-şi transforme o vacanţă de vis într-un coşmar!”

În ceea ce priveşte siguranţa serviciilor turistice oferite, agenţia de turism Ultramarin este una dintre cele mai sigure din judeţ. „Efortul nostru este direcţionat constant către garantarea serviciilor noastre, astfel încât cei ce ne trec pragul să fie convinşi de siguranţa pe care o putem oferi. Dincolo de faptul că suntem membri IATA si ANAT, suntem una dintre puţinele agenţii de turism certificate ISO 9001:2008 printr-o firma straina de prestigiu”, încheie Gabriela Petcana.

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “MDRT a retras 10 licente de turism in judetul Timis”

 1. Razvan says:

  Nu se pot posta aceste agentii?

 2. ultramarin says:

  Ar fi lipsit de eleganta din partea noastra sa postam aici numele agentiilor, dar va recomandam urmatorul articol din presa:

  http://www.debanat.ro/2012/08/noua-agentii-de-turism-din-timis-au-ramas-fara-licenta/

  Aici gasiti si numele agentiilor de turism care nu mai au licenta

 3. Ar trebuii sa faca lucrul asta cu cat mai multe agentii:)

Leave a Reply