Last Minute în Tenerife – insula eternei primăveri

Una dintre cele mai complete destinații de vacanță se află în Insulele Canare: Tenerife, supranumită și „insula eternei primăveri” este o insulă care îți oferă de la relaxare pe nisipul vulcanic până la aventuri nebănuite în faimoasele parcuri de distracții. Aflată la numai 300 km de Africa și peste 1000 km de Europa, Tenerife este un paradis tropical cu plantații de bananieri, palmieri și plaje însorite tot timpul anului, dar și un loc cu o istorie și tradiție aparte.
În luna septembrie, vremea este perfectă pentru plajă, iar clima blândă face ca vacanța în Tenerife să fie nu doar spectaculoasă, ci și extrem de confortabilă. Vă propunem un program complet de nouă zile, cu drumeții și vizite incluse în program – turul insulei, Parcul Național Teide, Puerto de la Cruz cu un prânz specific canariot, Loro Parque și o mulțime de călătorii și programe opționale. De la surf, la călătoria pe Insula lui Cristofor Columb „La Gomera”, fiecare decide cât de activă îi va fi vacanța în Tenerife!
Zborul este direct din Budapesta, iar cazarea se va face la un hotel de 4 stele situat pe celebra Playa de Las Americas. Ce se poate face odată ajunși pe insulă?
• Tenerife este o insulă extrem de spectaculoasă, cu peisaje și drumuri care îți taie respirația. Un „must” al oricărei vacanțe în Tenerife este o vizită la Masca, satul situat în mijlocul formațiunii muntoase vulcanice Teno, care a fost, timp de mai mulți ani, unul dintre secretele ascunse din Tenerife, fiind denumit „satul pierdut” din Insulele Canare, datorită izolării de restul insulei. Astăzi, cele câteva restaurante din Masca servesc unele dintre cele mai bune mâncăruri tradiționale din Insulele Canare și, specific locului, se pot degusta dulciuri de tot felul, dar și produse din fructe de cactus, de la limonade cu cactus până la înghețată, prăjituri și dulcețuri.
• Dacă sunteți în Tenerife, vă recomandăm să nu evitați fabrica de perle, locul în care se pot admira perle din toată lumea, gama nuanțelor variind de la albul cel mai pur, nuanța șampaniei, gri și până la verde.
Loro Parque este cel mai mare aquarium cu delfini și pinguini din lume, locul cu cea mai vastă și variată colecție de papagali din lume, grădina zoologică numarul 1 din Europa. În cadrul parcului există mai multe show-uri care se repetă pe parcursul zilei: spectacolele de lei de mare, delfini, balene, pinguini, gorile. La Aquarium se poate admira lumea din apă, cu peste 20.000 de specii, trecând prin spectaculosul Shark Tunnel, care ne plimbă pe sub lumea acvatică. Planet Penguin este cea mai largă și realistă reproducere a climatului polar în care trăiesc sute de pinguini, iar Katandra Treetops este unul dintre cele mai impresionante aviare de pe planetă, cu sute de păsări de toate culorile și speciile, care zboara liber in mediul lor.
• O excursie de o zi care începe la istoricele stânci Los Gigantes, continuă la rezervația de cămile El Tangue, apoi la Mirador de Garachico – unde putem admira panorama spectaculoasă a orasul Garachico, distrus în 1706 de lava vulcanului și reconstruit în timp. La Icod de los Vinos se face o degustare: vinuri și lichioruri locale, brânză de capră, sosuri locale – mojo rojo și mojo verde; tot aici putem testa creme pe bază de aloe vera; iar apoi vom ajunge la Drago Milenario, copacul cu o vechime de peste 1000 de ani.
Vulcanul Teide, aflat în Parcul National Teide, a fost consemnat în Patrimoniul UNESCO în anul 2007. Înălțimea lui totală este de 3.718 m deasupra nivelului mării, iar măsurat de la bază, Teide este al treilea vulcan de pe glob ca înălțime și masă, după vulcanii Mauna Loa si Mauna Kea, amândoi situați pe insula Hawaii. Vulcanul Teide este încă activ; ultima erupție a avut loc în anul 1909.
La Laguna, oraș universitar declarat Patrimoniu UNESCO, are unele dintre cele mai frumoase case din diverse secole: XVI, XVII;
Santa Cruz, orașul colorat și înțesat de oameni este renumit pentru Carnavalului pe care îl găzduiește anual, în februarie-martie, considerat al doilea carnaval ca și mărime din lume, după cel din Rio! Într-un tur al orașului se poate admira Auditoriul din Tenerife, o copie după auditoriul din Sidney, piața specifică Mercado Nuestra Senora de Africa, biserica Iglesia de la Conception.
• Celebra plajă cu nisip auriu Playa de las Teresitas, creată cu ajutorul a peste 200.000 de tone de nisip aduse din Deșertul Sahara.
În această perioadă, oferta este LAST MINUTE! Mai multe despre această splendidă excursie puteți afla aici: https://www.ultramarintm.ro/oferta/tenerife

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply