La pas, prin “Insula de smarald” a Greciei, Thassos

O vizită pe „Insula de Smarald” a Greciei nu înseamnă doar plajă şi baie în apa azurie. Sejurul petrecut aici nu ar fi complet fără gustul autentic grecesc – iar aceasta înseamnă localităţi pitoreşti, mâncare delicioasă, situri arheologice, parfumul inconfundabil al vegetaţiei mediteraneene.

Vă propunem aşadar în acest articol să descoperiţi câteva dintre atracţiile insulei Thassos, pe care ar fi păcat să nu le testaţi .

Limenas – capitala insulei Thassos, principalul port, unde puteti vizita teatrul antic, biserici, ruinele orasului, frumoasele imprejurimi. Capitala „Insulei de Smarald” se află în partea de nord a insulei, într-o zonă înconjurată de vegetaţie deasă, munţi acoperiţi de pini şi plantaţii de măslin ce dau un aer pitoresc zonei.

thassos1

Satul Panagia – un loc foarte frumoas unde puteti vizita fabrica de ulei de masline, biserica Panagia , tavernele, varful Ypsario. Aici se află cel mai bătrân măslin din Thassos, cea mai veche biserică de pe insulă şi tot aici gospodinele păstrează tradiţia dulceţurilor de nuci verzi sau de smochine din care puteţi gusta pe săturate! 🙂

thassos2

Potos– un sat in care tavernele sunt pline toată noaptea , iar localnicii impreuna cu turisti organizeaza dansuri pe plaja. Este locul ideal unde puteţi practica sporturi nautice, sau dacă nu, măcar să le admiraţi stând confortabil pe plajele cu nisip fin şi auriu.

thassos3

Manastirea Arhanghelului Mihail – un loc spectaculos si linistit. Există o legendă, care spune că în timpul dominaţiei turceşti, otomanii au încercat să distrugă aşezământul monahal. Un soldat a intrat în templu pentru a-i otrăvi apa, dar în acel moment a fost trăznit de Arhanghelul Mihail şi a murit pe loc. Izvorul din interiorul templului a dispărut, iar apa a început să curgă printre pietre. Legenda mai spune că această apă are puteri vindecătoare, iar cel care va bea din ea se va însănătoşi.

thassos4

Siturile arheologice Aliki si cariera de marmura – o intreaga istorie.Cei care ajung aici spun că Aliki este una dintre cele mai pitoreşti aşezări din insula Thassos. Aici puteţi regăsi magia Greciei, neschimbată de trecerea anilor şi puteţi petrece timp de neuitat savurând peisajele unice.

thassos5

 

Detaliile excursiilor noastre în Thassos, pe întreaga perioadă a verii, le găsiţi aici: http://www.ultramarintm.ro/sejururi/cu-autocarul-p87.html

 

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply