Kuala Lumpur – Bali – Singapore: cea mai frumoasă experiență asiatică

Asia este locul unde toate experiențele prind culoare, unde aromele și gusturile nu seamană cu nicio altă bucătărie a lumii, unde buna dispoziție și relaxarea sunt un mod de viață. O călătorie pe continentul asiatic nu are termen de comparație: cultură, spiritualitate și o explozie de bucurie ce îți inundă simțurile: asta vă propunem să trăiți timp de două săptămâni vizitând Kuala Lumpur, Bali și Singapore.

Kuala Lumpur, orașul născut din mlaștină, este una dintre cele mai tinere așezări de pe continentul asiatic. Capitală a Malysiei din 1896, acesta a căpătat faimă mondială în anul 1977 prin construirea turnurilor Petronas, cele mai înalte din lume la acea dată, măsurând 452 metri.

Ce e de văzut în câteva zile în Kuala Lumpur?

 • Piața Chow Kit – este cea mai mare piață de produse proaspete (carne, pește, fructe).
 • Moscheea Națională Masjid Jamek, cunoscută și ca Moscheea de Vineri – este cel mai vechi lăcaș de cult Islamic din Kuala Lumpur.
 • Piața Merdeka – este, fără îndoială, cel mai cunoscut reper din Kuala Lumpur deoarece aici rămășițele imperiului britanic sunt deosebit de evidente.
 • Palatul Sultanului Abdul Samad – clădire semnificativă din punct de vedere istoric – a găzduit instanțele superioare din Malaezia: Curtea Federală a Malaeziei, Curtea de Apel și Înalta Curte din Malaezia.
 • Piața Centrală – este un centru pentru comunitatea artistică a orașului. În interiorul clădirii găsim mici „buticuri”, mese de artizanat și suveniruri cu comercianți care vând mărfuri locale, cum ar fi voaluri malaieziene din mătase.
 • Chinatown – În inima orașului Kuala Lumpur este o zonă care nu doarme niciodată, mult mai colorată și mai plină de viață decât cartierele ei vecine de lux, KLCC & Bukit Bintang.
 • Jalan Alor – este una dintre cele mai renumite străzi pentru mâncare: denumită vatra culturală a bucătăriei locale a orașului.
 • Peșterile Batu – sunt una dintre cele mai frecventate atracții turistice, situate pe un deal de calcar și sunt formate din trei peșteri principale.
 • Kampung Baru este un sat tradițional din centrul orașului, unde vă puteți bucura de o zi de plimbare în jurul caselor de lemn, pe fundalul zgârie-norilor moderni ai orașului.

Dacă ar fi să alegem pe loc destinația perfectă de vacanță, o mare parte dintre noi am spune cu inima deschisă: Bali! Insula zeilor, cum mai este aceasta denumită, este una dintre cele mai frumoase insule ale planetei, aici regăsindu-se un climat paradisiac, cu vegetație luxuriantă, cu vulcani încă activi și cu valuri numai bune pentru surf. Pe insula situată în centrul arhipelagului indonezian, la 8 grade sud de Ecuator, se află peste 20.000 de temple, dintre care cel mai important este Pura Besakih, „templul mamă”, situat la poalele vulcanului Agung și unde au loc peste 70 de festivaluri de-a lungul anului.

Ce se mai poate vizita în Bali?

 • Templul Uluwatu (Pecatu) sau Pura Luhur, unul dintre cele șase temple cheie considerate a fi pilonii spirituali din Bali, renumit pentru locația sa magnifică, cocoțat pe o stâncă abruptă de aproximativ 70 de metri deasupra nivelului mării cu vedere spre Ocean Indian. (preț de la 35 eur/pers)
 • Tegallalang din Ubud – este renumit pentru frumoasele sale plantații terasate de orez (preț de la 35 eur/pers)
 • Vulcanul Batur: Lacul Batur e situat la 1033m altitudine, în craterul vulcanului activ cu același nume. Întregul crater este aproape rotund, cu o deschidere de 10x13km (preț de la 35 eur/pers)
 • Bali Safari & Marine Park oferă o zi de distracție și este unul dintre cele mai mari și mai vizitate parcuri tematice ale insulei (aprox.65 eur/pers)
 • Tanah Lot Temple este unul dintre cele mai importante repere din Bali. Templul este construit pe o stâncă cu o suprafață de 3 acri, se află la doar 20 de metri de buza de coastă și oferă o panoramă spectaculoasă la apusul soarelui (preț de la 30 eur/pers).

 

Pe lângă aceasta, kilometri întregi de plajă cu nisip alb (în zona sudică) și cu nisip negru, de proveniență vulcanică (în nord) ce duc direct în apa limpede și caldă, creează peisaje spectaculoase și experiențe unice. Masajul balinez, o vizită în atelierele meșteșugarilor locali ce sculptează în roca vulcanică sau creează bijuterii prin prelucrarea scoicilor tropicale, fac din experiența în Bali una dintre cele mai frumoase vacanțe pe care ni le putem imagina.

Orașul Leului – Dragon, cum mai este numit Singapore, este o altă escală obligatorie dacă vă hotărâți să vizitați Asia. Orașul este renumit pentru curățenia sa ca de farmacie, dar și pentru combinația de clădiri moderne și înalte cu zone de parcuri perfect îngrijite. Tradiția spune că în secolul al VIII-lea aici se afla un mic sat pescăresc, numit Temasck (Lacul de lângă mare). Un prinț malaez care se plimba pe țărm a văzut ieșind din apă un monstru uriaș, jumătate șarpe, jumătate leu. Impresionat de ciudata arătare, prințul a schimbat numele așezării in Singo Pura, aceasta însemnând „Orașul Leului”.

Printre cele mai frumoase obiective se numără:

 • Fort Canning – este un spațiu verde surprinzător în inima orașului Singapore, unul dintre cele mai semnificative repere istorice ale orașului. Când Lordul Raffles a venit în Singapore, și-a construit casa aici pe vârful dealului.
 • Golful Marina – odată era o zonă de apă liniștită la intrarea pe râul Singapore, dar această zonă reprezintă acum un exemplu spectaculos al modului în care această țară minusculă a ajuns să fie una dintre cele mai luxoase destinații de călătorie din lume.
 • Gardens by the Bay este un parc imens, plin de culoare, futuristic. Celebrele structuri Supertree oferă un impresionant cadru vizual.
 • Insula Artificială Sentosa – aceasta reprezintă locul perfect pentru a scăpa de agitația orașului și vă permite să aveți experiența unei stațiuni pe plajă la doar câteva minute de centru.

Luna august este perioada perfectă pentru concediu. De ce să nu faceți din acesta o experiență memorabilă, în câteva dintre cele mai frumoase locuri de pe planetă? Excursia pregătită cu grijă pe care v-o propunem face parte din programul „12 experiențe în 12 luni”, iar mai multe detalii puteți găsi aici: http://www.ultramarintm.ro/oferta/kl-bali-sg

 

 

 

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply