Kaprun pe timp de vara

Știm cu toții despre Kaprun că este una dintre cele mai renumite stațiuni de ski din Europa. Dar, oare, v-ați întrebat vreodată ce poate oferi Kaprun pe timp de vară? Ei bine, în fară de peisajul impunător, în stațiunea Kaprun are loc și unul dintre cele mai cunoscute festivaluri medievale din Europa, și anume Festivalul cetății Kaprun.

Cei ce vizitează Kaprun în perioada 21-22 iulie nu vor avea parte de un simplu festival medieval ci de o veritabilă călătorie în timp. Peste noapte totul prinde viață și se transformă în ceea ce a fost cetatea Kaprun acum câteva sute de ani. În jurul cetății meșteșugarii își întind corturile ca odinioară, făurind arme de luptă în văzul tuturor. Nici bijutierii, pantofarii sau croitorii nu lipsesc.

Atmosfera este întreținută de saltimbanci și de multe trupe de muzicanți și dansatori. Din peisajul festivalului nu lipsesc nici turnirurile și alte provocări specifice cavalerilor de odinioară.

Evident, nu lipsesc nici cârciumele de odinioară unde vizitatorii se pot răcori cu bere tradițională și cu bucate tipice pentru evul mediu.

Pe scurt, vara Kaprun este locul din Europa unde întoarcerea în evul mediu devine posibilă, lăsându-ne să gustăm din absolut toate micile plăceri ale cavalerilor și domnițelor de odinioară.

Ca sî vă stârnim curiozitatea și mai mult, iată și un videoclip de prezentare e ediției de anul acesta a Burgfest Kaprun.

http://youtu.be/BKP8GOsJvDk

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Kaprun pe timp de vara”

  1. Arata foarte bine, cel putin in fotografie. Cred ca poate fi catalogata ca o calatorie in timp o astfel de excursie.

Leave a Reply