Japonia – cultură și civilizație în culorile primăverii

Japonia este una dintre cele mai populare și mai frumoase destinații turistice ale lumii: un amestec unic de tradiții și modernitate, o țară împânzită de temple, dar și de construcții arhitecturale moderne – aproape toate deschise spre vizitare, oferind o imagine clară asupra complexității „Țării Soarelui Răsare”.

Cu un ghid specializat ce a testat deja destinația într-o excursie precedentă, Agenția de turism Ultramarin vă invită să călătoriți în primăvara acestui an spre una dintre cele mai frumoase și râvnite destinații turistice: Japonia. Excursia, cu plecare în 28 aprilie, va dura 11 zile, timp în care veți străbate cele mai frumoase regiuni ale Japoniei și veți avea prilejul să cunoașteți îndeaproape cultura, civilizația, gastronomia, arhitectura, tradițiile poporului japonez.

Prima oprire va fi la Osaka, de unde vă propunem o excursie la Hiroshima cu celebrul tren de mare viteză, iar mai apoi la Miyajima, insula cu renumita poartă pe apă Tori. Traversarea pe insulă se face cu feribotul, iar excursia cuprinde vizita altarului Itsukushimai, admirarea Domului Bombei și zona pietonală adiacentă parcului Păcii. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Japoniei pe care îl puteți explora în această călătorie este Kyoto, unde veți putea vizita Palatul Imperial (în funcție de aprobarea primită de la Casa Imperială), Pavilionul de Aur, Tempul Honganji, Templul Fushimi Inari, apoi Templul Sanjusangendo, Templul Kyomizudera, zona pietonală Hagashiyama și Templul Heian – toate renumite pentru frumusețea lor și pentru legendele care le înconjoară. O zi va fi petrecută în Nara, cea mai veche capitală a Japoniei ce datează din secolul al VIII-lea. Aici veți vizita templul Todaiji, patrimoniu UNESCO, care adăposteste cea mai mare statuie din bronz a lui Buddha, dar și Altarul Kasuga cu cele 4 săli principale – trei dedicate razboinicilor civili și una strămoșilor zeificați. La  Nikko veți putea vizita templul Toshogu, aici găsindu-se mormântul shogunului Tokugawa Ieyasu (personaj foarte important în istoria Japoniei, cunoscut mai ales sub numele de Toranaga din romanul Shogun de James Clavel).

Ultimele zile ale excursiei sunt rezervate orașului Tokyo – veți străbate celebra trecere de pietoni din Shibuya, unde în fiecare zi trec strada aproximativ 1 milion de persoane, Harajuku – celebrul loc al modei avangardiste japoneze, Templul Meiji, Shinjuku – un cartier celebru pentru arhitectura avangardistă modernă și magazinele de electronice, dar vă veți bucura și de timp liber în zona Ginza, cea mai exclusivistă și cea mai mare stradă comercială din lume, iar mai apoi veți putea face o plimbare în zona Palatului Imperial.

La toate acestea mai putem adăuga spectacolul naturii unic în Japonia – având în vedere că aceasta este perioada de plină înflorire a frumoșilor cireși japonezi, dar și ale altor specii ce umplu primăvara de culoare și parfum.

Agenția de turism Ultramarin vă invită așadar să nu ratați acest spectacol unic într-o călătorie ce merită făcută măcar o dată în viață! Mai multe informații și detalii se pot obține pe pagina http://www.ultramarintm.ro/d996/circuite/circuite-cu-avionul/japonia-in-culorile-primaverii-2018.html.

De asemenea, vă invităm să descoperiți secretele minunatei Țări a Soarelui Răsare, alături de ghidul Claudiu Preda, vineri seara (26 ianuarie) de la ora 20:00. Într-o atmosferă relaxată, la Enoteca de Savoya, vom afla povești despre țara și obiceiurile japonezilor. Printre invitați se află și călători care, în 2017, au vizitat deja Japonia și sunt dornici să împărtășească cu noi din experiențele lor.

Apoi, vă vom răsfăța cu un pahar de vin din partea casei și vă vom dezvălui cum puteți ajunge în Japonia mai repede și mai simplu decât v-ați imagina!

Participarea la eveniment este gratuită, în limita locurilor disponibile (25 de persoane). Înscrieri se pot face la telefon 0745.519.934.

Vă așteptăm cu drag!

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply