Iubeste Romania Ta!

De cativa ani ne-am (re)indragostit de Romania. De cativa ani am pornit, intai timid, sa strabatem cararile patriei, sa vedem ce are mai frumos de aratat tara noastra, sa cautam acele locuri si evenimente care pot face din Romania o destinatie turistica. Iar ce am gasit ne-a umplut inimile de bucurie: Romania nu este doar o tara frumoasa, ci este o tara surprinzatoare, cu oameni calzi si primitori, cu traditii stravechi pastrate cu sfintenie, cu locuri pe care merita sa le descoperi in fiecare anotimp. Tocmai de aceea, acesta este al treilea an consecutiv in care derulam programul “Iubeste Romania Ta!”

Impreuna cu prietenii de la Clubul Banatean de turism, pentru 2016 am pus la punct un program de excursii si drumetii ce strabate tara de la vest la est si de la nord la sud.  In urma votului punblicului, dar si in urma experientelor avute in anii trecuti,  am incercat ca in fiecare luna sa avem cel putin doua iesiri prin tara.

In luna februarie pornim spre Paltinis – Marginimea Sibiului, o zona de o frumusete aparte, cu un peisaj unic datorat faptului ca Paltinisul este statiunea romaneasca aflata la cea mai inalta altitudine.

DSC00852

Luna martie inseamna un “zbor peste Poiana Marului”, dar si o plimbare pe “Semmeringul banatean” , spre Manastirea Calugara si Oravita si un traseu inedit: Iabalcea – Padina Seacă – Comarnic – Pod
Megiureca.

poiana marului

In aprilie ne asteapta un weekend la Moneasa si unul pe Cazanele Dunarii: Orșova – Mraconia – Ciucarul
Mare – Peștera Ponicova.

cazanele dunarii

Luna florilor, mai, inseamna pentru noi trei excursii extraordinar de frumoase: o tabara de voluntariat in muntii Poiana Rusca, doua zile la Alba Iulia si Sighisoara (care vor coincide cu Noaptea Muzeelor), iar mai apoi mult asteptata excursie de cinci zile in Delta Dunarii.

delta

Incepem luna iunie cu o tura ciclista pe traseul Petrosani – Herculane, iar de Rusalii mergem in autenticul Maramures, unde pentru patru zile vom vizita  Satu Mare, Țara Oașului, Săpânța, Sighetul-Marmației, Bârsana, Borșa,  Valea Vaserului, Salina Turda si Cheile Turzii.

61327962

Luna iulie este dedicate aventurilor montane. Astfel, vor fi trei weekenduri in care vom strabate crestele muntilor la pas sau in ture cu bicicleta: pe Transalpina si Cresta Parangului, pe Transfagarasan si intr-o tabara in Muntii Retezat, la Poiana Pelegii.

transfagarasan

Luna august o inauguram cu o excursie inedita in splendida Bucovina, iar mai apoi mai apoi ne oprim la Nadrag pentru voluntariat, drumetii si o competitive ciclista mountain-bike.

bucovina

La inceput de toamna insorita pornim pe Creasta Munților Țarcu: la Borlova, Șaua Jigoriei , Cuntu-Vf. Țarcu,Șaua Suculetului,Șaua  Iepii, Vf. Bloju, Poiana Mărului – o excursie de patru zile la mijlocul lui septembrie, iar la sfarsitul lunii mergem sa vizitam bisericile fortificate din Transilvania.

transilvania-medievala-ro-site-ul-care-iti-planifica-o-vacanta-ieftina-intr-o-alta-epoca

Pentru mijlocul toamnei, cat vremea va mai tine cu noi, ne-am propus sa inca doua trasee de drumetii in natura: Poieni Strâmbu – Bătrâna, iar mai apoi asistam la Concertul din Peștera Românești, dar facem si drumeții si cicloturism, iar in alt weekend pornim spre Baziaș, Divici, Coronini, Baba Caia, Cetatea Ladislau.

poieni strambu

V-am facut pofta sa (re)descoperiti Romania? 🙂

 

 

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply