Islanda, țara de gheață și foc

Tărâm magic unde zburdă elfii, o țară de gheață și de foc, într-un cuvânt, un loc cum nu mai este altul pe lume. Aceasta este Islanda, o țară cu cascade repezi, plaje cu nisip negru, o splendidă Lagună Albastră și cel mai fermecător cer, pe care se desenează, ireal, aurora boreală.

Islanda este unul dintre locurile acelea pure, de poveste, cu peisaje uluitoare, pe care nu le putem întâlni nicăieri pe această planetă. La o distanță de un zbor de câteva ore din Budapesta spre Reykiavik, se află cea mai curată capitală a lumii. Ce puteți face odată ajunși aici? Iată câteva idei despre ce puteți explora în țara focului și a gheții:

  • Turul capitalei Reykiavik: veți fi încântați de centrul istoric, unde se află clădirea Parlamentului și Catedrala. Pe malul lacului Tjornin din centrul orașului se află clădirea Primăriei și cea mai mare biserică din Islanda, biserica Hallgrimskirkja care domină peisajul urban al Reykiavik-ului. Din acest peisaj citadin se poate distinge obeliscul Sun Voyager și Casa Hofdi, o clădire frumoasă care poartă cu sine și o istorie bogată, fiind locul de întâlnire în care președinții Reagan și Gorbaciov au negociat sfârșitul războiului rece. Tot în capitală se află clădirea Perlan, unică în Islanda, o construcție ce adăpostește 6 rezervoare imense cu apă termală ce încălzesc orașul. Pe această construcție se află o cupola din sticlă, care găzduiește un centru expozițional și un restaurant panoramic.
  • SPA în complexul termal Laguna Albastră. Aflată la 40 Km de Reykjavik, laguna a fost creată accidental în 1976 prin deversarea unor ape sărate provenite de la o centrală electrică în craterul unui vulcan. Compoziția chimică și bacteriologică a apei din lagună este unică în lume și conține alge verzi și albastre care îi dau o culoare aproape ireală. Apa are efect curativ în tratarea bolilor de piele.
  • O „Călătorie în centrul pământului” așa cum descrie Jules Verne în cartea sa, inspirat de această zonă a Islandei. Excursia de o zi cuprinde un drum de coastă (aprox 380 km) către peninsula Snaefellnes, aleasă de siteu-rile de turism de lux ca fiind cea mai pitorească destinație din Islanda. Vă puteți opri pe o plajă de lângă ferma Ytri Tunga cu nisip negru, unde își au sălașul lei de mare. Sau să vizitați orașul Arnastapi, unul dintre cele mai pitorești din Islanda. Vă puteți continua călătoria spre centru pământului cu o oprire la o peșteră (Vatnshellir Lava), care e foarte aproape de ghețarul Snæfellsjökull, iar apoi spre muntele Kirkjufell, trecând prin mica așezare Grundarfjörður și pășind pe plajele negre de la  Djúpalónssandur. Acest munte de aproximativ 500 m din orășelul idilic Grundarfjörður este raiul iubitorilor de fotografii, fiind popular pentru apariția în filmul Game of Thrones.
  • Faceți o baie în Laguna Secretă – o piscină cu ape termale mai rar frecventată de turiști și mergeți la cascadele Gulfoss (Cascada de Aur) – cea mai spectaculoasă din Islanda care, în unele dimineți, împrăștie stropii de apă într-un curcubeu iar alteori, la apus, capătă o nuanță aurie. În valea Haukadalur, aerul este încărcat de miros de sulf și solul se cutremură și aruncă la suprafață izvoare termale, gheizere și vulcani noroioși.
  • O călătorie pe întreaga coastă de sud, către o zonă deosebit de frumoasă a Islandei în care se află laguna ghețarului Jokulsarlon – cea mai mare lagună glaciară din Islanda, devenită celebră în urma apariției în filme hollywoodiene precum James Bond sau Tomb Rider.
  • Și dacă tot vă aflați aici, profitați de încă două zile în plus pentru a face o călătorie la Polul Nord, o experiență unică , extraordinară, în care veți vedea peisaje incredibile.

Islanda este destinația spre care pornim și noi din 28 iulie până în 6 august 2020, iar dacă v-am stârnit curiozitatea, vă invităm să vă alăturați grupului nostru. Mai multe detalii despre călătoria în Islanda, puteți găsi aici: https://www.ultramarintm.ro/oferta/islanda

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply