Între legendă și credință, prin România

România este în ultimii ani una dintre cele mai căutate destinații turistice de către străini. Noi ne-am  propus, de doi ani încoace, să facem țara noastră atractivă și pentru români. Tocmai de aceea, la sfârșitul vacanței de vară, propunerea este inedită și fascinantă: un traseu cu șapte zile pline, în care vom străbate cu autocarul cele mai frumoase zone ale României.

Traseul este inedit, astfel încât într-o săptămână ne-am propus să traversăm jumătate de țară, iar fiecare zi va fi specială. Mai jos am făcut o listă cu cele mai importante locații unde vom poposi și ce avem de văzut în zonă. Așadar:

În prima zi vom trece prin Sibiu, cu oprire la Muzeul Bruckental, pentru ca apoi să ne continuăm călătoria spre Sighișoara, orașul muzeu, orașul basm, iar apoi ne vom caza la Târgu Mureș.

sifghisoara

Pornim a doua zi spre Sovata, unde vom vedea celebrul Munte de sare, unul dintre cele mai importante obiective turistice din Ținutul Secuiesc, iar apoi vom face un popas pe tărâmul vrăjit al Lacului Roșu. Vom traversa Cheile Bicazului, pe valea râului Bicaz, pentru a trece din Transilvania înspre frumoasa Moldova, unde vom vizita Mănăstirea Văratec, mănăstirea din umbra „codrilor de aramă”, locul unde este înmormântată poeta Veronica Micle. Ne vom opri apoi la Mănstirea Agapia, pictată de Nicolae Grigorescu și la Humuleștii lui Creangă unde ne vom întoarce în lumea copilăriei în inspiratul parc tematic aflat lângă casa memorială a prozatorului, iar apoi ne vom satisfice pofta de istorie și legendă vizitând Cetatea Nemțului.

sovata

 

Ziua a treia o vom petrece în regiunea Moldovei. Vom începe traseul la splendida Mănăstire Voroneț, al cărei albastru strălucește la fel de frumos și azi, ca și acum sute de ani, iar apoi vom poposi la Mănăstirea Gura Humorului, perla spirituală din Țara Fagilor și prima mănăstire românească pictată pe exterior. La finalul zilei vom vizita Cetatea de scaun a Sucevei.

Voronet11

Ne vom lua timp în zonă și următoarea zi pentru a merge la Mănăstirea Putna, prima ctitorie a lui Ștefan cel Mare, iar apoi vom vizita Mănăstirea Sucevița. Legenda spune că pentru răscumpărarea păcatelor sale, o femeie a adus cu carul ei tras de bivoli, timp de treizeci de ani, piatra necesară actualei construcții. Ne vom îndrepta apoi spre Mănăstirea Moldovița. Se bănuiește că aceasta a fost zidită inițial de Alexandru cel Bun și apoi de către Ștefan cel Mare. Prima zidire, de pe vremea lui Alexandru cel Bun, s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren, iar ruinele se pot încă vedea. Mănăstirea de azi a fost construită în 1532 de către voievodul Petru Rareș. În anul 1785, Mănăstirea Moldovița a fost desființată. Până în 1932-1934, când și-a reluat activitatea ca mănăstire de maici, a suferit numeroase deteriorări. În perioada 1954-1960, Moldovița a fost restaurată și înnoită. Aceste capodopere de mănăstiri din Bucovina sunt unele dintre cele mai frumoase lăcașuri de cult ale Europei, înscrise în patrimoniul mondial UNESCO care, dincolo de picturile extraodrinare, vorbesc despre o istorie în credință nebănuită a poporului român.

Manastirea-Putna5

Vom pleca din Suceava cu un popas la Hanul Ancuței – Tupilați, han ce datează se pare încă din secolul al XVIII-lea, când și-a deschis porțile pentru negustorii aflați în trecere spre Roman, Suceava sau Iași. Înainte de a ajunge la Brașov, ne vom opri la Monumentul de la Oituz.

oituz

Ziua a șasea o vom petrece pe Valea Prahovei: vom vizita întâi Brașovul, iar apoi vom poposi la Sinaia, la splendidele castele Peleș și Pelișor, iar apoi vom merge, dacă tot suntem în zonă, la castelul Bran.

Biserica-Neagra

În cea de a șaptea zi vom porni spre casă, oprindu-ne întâi la Cetatea Râșnov, mai apoi la Templul Dorințelor de la Șinca Veche, cunoscută drept un loc magic al Transilvaniei, o poartă către alte lumi. Pe drum vom face un popas și la frumoasa Mănăstire Brâncoveanu. Legenda spune că un crai sud-dunărean trecea în fiecare noapte pe acest drum, până la iubita sa, aflată în munții din nord, dar se întorcea întotdeauna înainte de răsăritul soarelui, fiindcă era alcătuit numai din roua… O singură dată a întârziat prea mult și razele strălucitoare ale zorilor l-au topit, chiar pe locul mănăstirii.

rasnov

Un traseu gândit cu atenție de Agenția de turism Ultramarin pentru a nu rata nimic din frumusețea peisajelor, dar și din magia locurilor de popas. O vacanță neasemuit de frumoasă, așa cum era în copilărie.

Programul detaliat al excursiei poate fi găsit aici: http://www.ultramarintm.ro/d1059/iubeste-romania-ta/intre-legenda-si-credinta.html

Agapia1

BranCastle

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Castelul-Peles-foto-Daniel-Angelescu-c-Casa-MS-Regelui

cetatea-neamtului

cetatea-sucevei-2

Cheile-Bicazului

gura humorului

SAMSUNG

lacul rosu

Manastirea-Moldovita-600x403

Manastirea-Putna5 sucevita1

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

varatec

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply