In vacanta: cu autocarul sau cu masina personala?

Una dintre cele mai asteptate perioade ale anului, pentru fiecare dintre noi, este concediul! Visam la el luni de zile, alegem cu grija destinatia in functie de necesitatile si visele noastre, stabilim bugetul si cand stim exact perioada in care putem pleca, facem rezervarea.

Daca ne facem singuri rezervarea la hotel, putem hotari daca ajungem la destinatie cu masina proprie sau cu avionul. Daca alegem insa sa ne rezervam concediul prin intermediul unei agentii de turism, apare inca o posibilitate de transport, deloc de neglijat: autocarul.

Pentru ca am testat toate variantele posibile de transport, vom incerca in cateva randuri sa analizam de ce este bine sa alegi ca varianta de calatorie spre destinatia mult visata autocarul.

  • In primul rand, pentru ca scapi de orice grija! Nu trebuie sa te mai gandesti la costurile benzinei, la vignete, la regulile de circulatie ale fiecarei tari pe care o traversezi. Tot ce trebuie sa faci este sa ajungi la timp la autocar in ziua plecarii!
  •  Nu trebuie sa mai petreci timp studiind hartile, alegand cele mai bune trasee si rute, interesandu-te de starea drumurilor si calculand timpul in care vei ajunge. Soferul autocarului se ocupa de toate acesta.
  •  Ziua in care calatoresti este o zi de vacanta pentru tine, pentru ca poti sta linistit si relaxat, poti citi, poti dormi, poti vorbi la telefon sau poti socializa cu colegii de drum, timp in care altcineva conduce pentru tine.
  • In plus, in orice calatorie bine organizata, agentia de turism asigura in autocar prezenta unui ghid care iti face din timpul petrecut pe drum o adevarata poveste: iti spune unde mergi si care este programul fiecarei zile, stie povesti si legende ale locurilor strabatute, se asigura ca beneficiezi de tot confortul, cunoaste locurile unde poti opri pentru o gustare sau pentru o pauza de toaleta.
  •  Odata ajunsi la destinatie, ghidul te scapa de grija check-inului la hotel si iti inmaneaza direct cheia camerei tale, asa ca vacanta poate incepe cu adevarat.
  • Agentiile de turism organizeaza propriile circuite cu autocarul – acestea sunt unele dintre cele mai frumoase vacante pentru ca timp de cateva zile cineva profesionist se ocupa sa vizitezi toate atractiile locurilor si sa ai parte de un timp cu adevarat memorabil. Cateva exemple de asemenea excursii gasiti aici: http://www.ultramarintm.ro/circuite/cu-autocarul-p16.html

Cu toate acestea, sejurul individual cu masina este indicat atunci cand doresti sa iti faci propriul traseu, sa te opresti si sa stai pe drum cat doresti, sau daca pleci in concediu cu copii mici care necesita ingrijiri atente.

Indiferent de varianta aleasa insa, important este sa nu ne uitam acasa buna dispozitie, zambetul si bucuria sansei ce ne este data de a descoperi splendorile acestei lumi!

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply