Hurghada – pentru un Revelion cu temperaturi de primavara

Știm cu toții că iarna nu-i ca vara și nu trebuie să ne reamintească nimeni acest lucru. Tocmai din acest motiv, când ne vom afla în toiul iernii, foarte mulți dintre noi ar putea avea dorința de a-și petrece Revelionul undeva la căldură. Este un lucru cât se poate de normal, și din acest motiv agenția de turism Ultramarin face o recomandare pe măsură: Hurghada, Egipt.

Acum treizeci de ani, Hurghada era un sat de pescari pe malurile Mării Roșii, cu plaje extrem de atrăgătoare, dar total necunoscute. În anii 80 în Hurghada au început investiții masive, atât din Egipt, cât și din partea multor investitori străini. La 30 de ani distanță, Hurghada este cea mai populară destinație turistică din Egipt și, în același timp, stațiunea cea mai înfloritoare de pe malurile Mării Roșii.

Astăzi Hurghada se întinde pe nu mai puțin de 36 km de-a lungul mării, numără peste 200.000 de locuitori stabili și găzduiește peste 1 milion de turiști pe an. Toate marile lanțuri hoteliere ale lumii sunt prezente în stațiunea egipteană. Pe lângă o capacitate de cazare excepțională, Hurghada este un adevărat paradis al scufundărilor, al aqua park-urilor și al călătoriilor în deșert. Chiar aflându-se într-un stat islamic, stațiunea este plină de turiști europeni, iar acest lucru face ca locul să respire un aer cu totul occidental

Clima în zona Hurghadei este subtropicală, iar la sfârșitul lunii decembrie și începutul lunii ianuarie, mercurul termometrelor urcă zilnic până la 22-24 grade Celsius. Temperatura apei ajunge în această perioadă tot undeva în jurul valorii de 22 grade Celsius. Acest lucru înseamnă că la Hurghada se poate face baie în mare chiar și în această perioadă. Precipitațiile sunt foarte rare, prin urmare, crema de soare trebuie să facă parte din ”arsenalul” călătorilor chiar și în luna ianuarie.

În ceea ce privește petrecerea nopții de Revelion, fiecare hotel organizează o petrecere proprie. În general, cina de revelion este extrem de bogată. Conform tradițiilor locale, meniul de Revelion constă din 7 feluri de mâncare. Există și hoteluri unde cina se desfășoară sub forma unui bufet suedez, dar bucatele puse la dispoziția vizitatorilor sunt extrem de variate. De cele mai multe ori, în cadrul cinei există muzică live de foarte bună calitate, artiștii abordând diferite genuri din toată lumea.

Dacă vă puneți problema bugetului, trebuie spus din capul locului că Hurghada poate oferi servicii de cea mai bună calitate pentru toate bugetele, raportul dintre calitate și preț fiind mult mai bun decât în stațiunile litorale din Italia sau Spania. Cazarea la un hotel de 3 stele nu este costisitoare. De asemenea se poate alege între diferite tipuri de pensiune, de la demi-pensiune până la all inclusive. Prețurile variază în funcție de hotel și de tipul de pensiune ales.

Drumul nu este o problemă, întrucât în Hurghada există un aeroport internațional pe care aterizează zilnic sute de avioane din diferite colțuri ale lumii. În acest an există chiar un charter care zboară direct de la Timișoara și este extrem de accesibil.

Despre Hurghada sunt multe de spus, dar nimic nu se compară cu a trăi câteva zile în această stațiune extrem de cosmopolită, în care nu se face niciodată vară.

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply