Hotel Kafka: camere mari, bai curate si personal foarte amabil

Dacă plănuiți să vizitați Praga în curând și sunteți în căutarea unui loc de cazare foarte avantajos din punctul de vedere al raportului calitate/preț, Hotel Kafka este alegerea cea mai bună. Desigur, totul depinde și de așteptările pe care fiecare dintre noi le avem de la un hotel. Dar, în principiu, dacă doriți să stați într-o cameră mare, să aveți o baie foarte curată și să dați de personal foarte amabil, atunci cu siguranță suntem pe aceeași lungime de undă. Dacă va doriți camere luxoase cu multe briz brizuri, băi cu oglinzi de câșiva metri pătrați, robinete placate cu aur, aer condiționat non-stop, programe TV precum HBO și un restaurant de patru stele, atunci nu trebuie să luați în seamnă această recenzie. Pe scurt, Hotel Kafka este varianta optimă pentru călători tineri, puși pe umblate de dimineața până noaptea, care doresc să stea în condiții civilizate, nu în condiții de lux. 

Amplasamentul este unul dintre atuurile Hotel Kafka, aflându-se la 10 minute de mers pe jos de gara centrala, Hlavní nádraží. Hotelul se află într-o clădire veche, din secolul al 18-lea. Fiind practic o clădire monument, nu au fost făcute modificări în ceea ce privește compartimentarea camerelor. Așadar, camerele hotelului sunt foarte, foarte spațioase, iar zidurile dintre camere sunt extrem de groase, ceea ce creează o izolare fonică cum nu veți găsi în niciun hotel de cinci stele. Camerele sunt foarte bine îngrijite și curate.

Camera dubla

 

Băile de la Hotel Kafka nu ies cu nimic în evidență, dar sunt foarte curate. Dotările băilor includ o chiuvetă (cu oglindă și toate accesoriile aferente), o cabină de duș și o toaletă. Personalul hotelului aduce zilnic prosoape curate și săpunuri.

Baie Hotel Kafka

În ceea ce privește mesele zilnice, Hotel Kafka oferă doar micul dejun. Sala de mese este amplasată într-o fostă pivniță, fiind renovată de curând. Elementele tipice ale pivnițelor pragheze au fost, însă, păstrate și accentuate pentru a da locului un farmec deosebit. Micul dejun este de tip self-service și este extrem de bogat și gustos. În fiecare dimineață sunt oferite 2, 3 tipuri diferite de mezeluri, 2,3 tipuri diferite de brânzeturi, unt, dulceață, miere, lapte, cafea, ceai, suc de portocale, chifle proaspete, cereale, ouă. În principiu produsele oferite diferă de la zi la zi. Dacă stați mai puține nopți este destul de dificil să mâncați de două ori aceeași mâncare. Cu un mic dejun sănătos prânzul n u va mai fi o necesitate, astfel încât se pot economisi bani frumoși renunțând la un prânz în zona centrală a orașului.

Sala de mese

La Hotel Kafka recepția este deschisă non-stop. Personalul este extrem de amabil. Tot la recepție funcționează un fel de magazin de unde se pot achiziționa băuturi răcoritoare reci dar și diferite souveniruri. Atunci când există neclarități sau vreun turist dorește informații referitoare la cum se poate ajunge într-un anumit loc, personalul este mereu gata să ajute. De regulă, toți oaspeții hotelului primesc o hartă cu Praga, zona centrală. De regulă, cei de la recepție vorbesc destul de bine engleză, germană și chiar rusă. Tot la recepție există și o rețea WiFi accesibilă în mod gratuit. Datorită zidurilor foarte groase despre care am mai vorbit, receționarea semnalului WiFi în camere este practic imposibilă.

Receptie Hotel Kafka

La cinci minute de hotel, puteți lua masa la restaurantul Lavička Zahradní. Aici puteți servi delicii cu stil atât din bucătăria tradițională cât și din bucătăria internațională.

Aspecte negative. Camerele nu sunt dotate cu aer condiționat iar vara este destul de cald. Pe de altă parte, ceva mai jos pe aceeași stradă este amplasat un bar frecventat de oameni destul de ciudați. Dacă vă întoarceți la hotel târziu în noapte este indicat să luați un taxi care să vă aducă până în fața hotelului.

Localizare: strada Cimburkova, nr. 24, Praha 3. De la gara centrală se poate ajunge cu tramvaiul 9 sau 26. Coborâți la stația Husnetska. Continuați să urcați dealul în direcția de mers a tramvaiului. A treia stradă la stânga este Cimburkova.

 

 

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply