Haideti sa mergem la Bienala de Arhitectura de la Venezia!

În perioada 29 august – 25 noiembrie la Venezia se desfășoară cea de a 13-a ediție a Bienalei de Arhitectură, un eveniment ce atrage la fiecare ediție zeci de mii de vizitatori din toate colțurile lumii. Ediția de anul acesta poartă titlul de Common Ground, iar expoziția principală a fost gândită și realizată de  David Chipperfield. Aceasta reunește 69 de proiecte la care au lucrat arhitecți, fotografi și designeri.

Dar pe lângă această expoziție principală, Bienala de Arhitectură de la Venezia reunește în acest an alte 55 de pavilioane naționale, răsfirate pe toată suprafața Veneției, care încearcă să transpună în proiecte inovative tema bienalei. Există patru țări care participă pentru prima dată la acest eveniment: Angola, Kossovo, Kuweit și Peru. Pavilionul României se află anul acesta în galeria Giardini. Echipa condusă de Emil Ivanescu, aduce un omagiu lui Ion Mincu. Proiectul Play Mincu, constă dintr-o instalație interactivă care produce diferite ștampile. Acestea vorbesc despre cele două aspecte a meseriei de arhitect: artistic și birocratic.

Cine crede că Bienala de Arhitectură de la venezia este doar pentru arhitecți se înșală amarnic! Pe întreaga perioadă a evenimentului, Venezia devine, practic, un pământ experimental unde vizitatorii pot simți pe propria piele tot ceea ce urmează să se schimbe. Obiectul principal al bienalei este, de fapt, omul și comunitatea din care face parte, acestea incluzând moduri de viață, schimbări radicale, redefinirea valorilor ș.a.m.d. Vizitarea diferitelor pavilioane oferă astfel posibilitatea de îmbogățire substanțială a culturii generale.

Prin urmare, venim cu o provocare: haideți să mergem la Bienala de Arhitectura de la venezia! Ne-am tot gândit și în cele din urmă am organizat o călătorie la Venezia ce vine ca o mănușă celor care doresc să viziteze Bienala de Arhitectură.

Plecăm joi, 18 octombrie, în cursul dimineții. Seara ajungem la hotel, ne cazăm și apoi mai stăm de povești.

A doua zi puteți vizita Bienala. Toată ziua. A treia zi puteți vizita din nou Bienala, sau puteți alege să mergem într-o excursie opțională la Padova și Verona.

A patra zi, duminică, pornim înapoi spre Timișoara.

Cazarea se va face la hotel de 2-3 stele în Lido di Jesolo. Toată călătoria ar costa 190 EUR/pers

Mai multe informații puteți găsi AICI. Pentru rezervări puteți suna la 0722.403.232

Ce ziceti? Acceptați provocarea?

 

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Haideti sa mergem la Bienala de Arhitectura de la Venezia!”

  1. […] umanității de către UNESCO. Un motiv în plus pentru a vizita Venezia în această toamnă este Bienala de Arhitectură, eveniment în cadrul căruia și România are un pavilion. Venezia, Ponte […]

Leave a Reply