Georgia și Azerbaijan: destinații PREMIUM pentru vara acestui an

Așezată în zona Caucazului, cu o istorie veche și tumultoasă, de-a lungul căreia a trecut sub diverse stăpâniri, de la Imperiul Persan la mongoli și mai târziu, la Uniunea Sovietică, Georgia este astăzi una dintre cele mai primitoare, frumoase și diverse țări, în care de la relieful spectaculos la oamenii prietenoși, totul are un farmec aparte. Împreună cu Azerbaijanul, cele două state formează una dintre cele mai vechi regiuni ale planetei, locuri ce pot fi numite cu adevărat  comori neprețuite ale tezaurului universal.

Vă invităm așadar să descoperiți în această vară două noi destinații uluitoare, țări ce merită explorate pentru bogăția culturală și civilizația străveche, dar și pentru peisajele ce uneori, parcă îți taie respirația.

Între 17 și 28 august călătorim pentru 11 zile în Georgia și Azerbaijan, o excursie atent pregătită și pe care o așteptăm cu nerăbdare. De ce?

  • Pentru că centrul vechi din capitala georgiană Tbilisi poartă urmele civilizațiilor persană, mongolă, romană, iraniană, rusească – într-un amestec arhitectural uluitor ce îi dă orașului un aer medieval unic.
  • Mâncarea este delicioasă: Khachapuri (pâine tradițională umplută cu brânză locală și ouă), khinkali (găluște locale cu arome europene și asiatice) sau deserturile churchkhela (păstăi din coji de struguri uscate umplute cu nuci), precum și vinurile locale – sunt o experiență gustativă pe care nu o veți uita!
  • În afara orașelor, Georgia este un adevărat paradis natural. Canionul Martvili, cu peisajele sale de vis, mănăstirea și cascadele din zonă, Arcul Podului Reginei Tamar și cascada Makhutseti, sau biserica Sf. Giorgi din satul Zvare sunt doar câteva obiective pe care le vom bifa în timpul traseului nostru prin munți.
  • Orașul vechi din Baku, situat pe malul Mării Caspice, în Azerbaijan, găzduiește câteva bijuterii arhitecturale: Turnul Maiden, Palatul Shirvanshah, dar și căsuțele cu aspect oriental sau străduțele pietonale curbate și înguste – toate dau orașului un farmec aparte.
  • Castelul Mardakan din Baku, monument feudal unic în regiune, cu cele 76 de scări ale turnului circular care ne duc la 22 de metri înălțime, ne permit să ne bucurăm de panorama uluitoare a împrejurimilor.
  • Muntele Care Arde – Burning Mountain, numit Yanar Dagh este un fenomen unic în regiune, flăcările care se ridică din rocile poroase ajungând până la 3 metri și formând diademe dogoritoare.

Pentru mai multe detalii despre această călătorie (la un preț Ultraspecial pentru primii 4 înscriși!) vă invităm să consultați programul complet aici: https://www.ultramarintm.ro/oferta/georgia-azerbaidjan?fbclid=IwAR2IXvbM9ym3WYKDBlSERRE_enAZ6jzJYrzyw8w2EPK9zhlf2E_J_P9Mtok

Circuitul Georgia – Azerbaijan este o CĂLĂTORIE PREMIUM, gândită pentru o formulă restrânsă de maxim 20 de persoane, cu însoțitor de grup din partea agenției, pentru ca turiștii să fie total relaxați pe perioada călătoriei.

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply