Explorând insula de smarald a Greciei, Thassos

Pe insula de smarald a Greciei se află câteva așezări antice, astăzi orașe ce îmbină vechiul cu noul, locuri minunate de explorat atunci când plajele devin prea fierbinți. Vă invităm să descoperiți câteva dintre cele mai atractive zone și cele mai impresionante obiective turistice ale frumoasei insule Thassos.
Skala Potamia, stațiunea înconjurată de un spectaculos lanț de munti împăduriți și dispunând de o plajă de nisip de doi kilometri, se continuă cu Potos, stațiune care atrage în special studenți și turiști dornici să se bucure de nisipurile fine, să practice sporturi de apă sau să se distreze în renumitele cluburi ale insulei. Nu putem să nu amintim capitala insulei, orașul Thassos, numit de localnici Limenas. Aici, casele pitorești alternând cu clădirile moderne pictează un tablou cu adevărat fermecător.
panagia2
Golden Beach este un oraș pitoresc care adăpostește și plaja cu același nume; nisipul fin de aur, presărat de-a lungul cristelinei mări atrage turiștii astfel incât, odată ce l-ai vizitat, îți vei dori să te întorci.
Tripiti Thassos, oferă un peisaj impresionant, desfășurat într-un albastru infinit și este orașul care vă oferă numeroase posibilități: mâncare delicioasă, cazare excepțională și panorame care îți taie răsuflarea.

tasos-tripiti
Un alt oraș al insulei, Limenaria, supraveghează în permanență Muntele Athos, orașul fiind orientat în mod pitoresc către acesta. Se găsește la 38 de kilometri de capitala insulei, Limenas, și este presărat cu taverne, cafenele și magazine de suveniruri.

limenaria
Kinyra, faimoasa stațiune mult apreciată pentru plaja curată și liniștită și pentru peisajele magice oferite, vă oferă posibilitatea să admirați cel mai frumos răsărit de soare.

Obiective turistice pe insula Thassos
Pentru turiștii porniți să descopere minunățiile ascunse ale insulei, singuraticul sat Kastro este răspunsul. Izolat de lume, sătucul se află la o altitudine de 450 m peste nivelul mării, aceasta protejându-l de atacurile piraților. Ruinele sale îl fac spectaculos. Bătrânii care au mai rămas aici, prin ospitalitatea lor și poveștile uimitoare, te fac să simți că aici simți că timpul s-a oprit în loc.

kastro
Un alt sat al insulei, Panagia, situat la o altituine de aproximativ 300 m deasupra nivelului mării, este unic prin arhitectura sa. Ajunși aici, nu poate trece nevizitată biserica Panagia, de la care satul a primit și denumirea, aceasta fiind considerată cea mai impunătoare construcție de pe insulă. Totodată, pot fi admirate icoane bizantine din secolele XIV-XV, vechi monede care au circulat pe insula (bakires), și, mai ales, veșmintele cruciaților care au poposit pe insula în timpul lui Richard Inima de Leu.

panagia
Teatrul Antic a fost construit în nordul insulei și datează din secolul al V-lea, când este menționat pentru prima dată de către Hipocrate. Impunătoarea construcție de marmură a fost utilizată pentru reprezentații dramatice și muzicale, dar și pentru lupte cu gladiatori, dispunând de aproape 3000 de locuri. Astăzi, în incinta teatrului, sunt organizate ocazional spectacole dramatice, în special odată cu festivalul insulei Thassos, desfășurat vara. Dacă vă hotărâți să participați la unul dintre aceste spectacole, cu siguranță vă veți bucura din plin de bogăția istorică revarsată în acest loc.

teatrul antic

 

Cele mai frumoase plaje
Tărâmul binecuvântat al insulei Thassos găzduiește zeci de plaje superbe, care se evidențiază, una mai mult decât cealaltă, printr-o frumusețe uluitoare.
Una dintre cele mai cunoscute plaje ale insulei este Golden Beach, locul unde fire de nisip auriu orbitor sunt presărate pe țărmurile Mării Egee. Apele cristaline, dar și numeroasele posibilități îi atribuie titlul de plaja perfectă pentru familiile cu copii. Numeroase taverne și baruri, dar și hoteluri și pensiuni situate chiar pe nisip, fac din Golden Beach locul ideal pentru petrecerea vacanței.

Looking North up Ninety Mile Beach - Paradise Beach

Plaja Makryammos, o altă bijuterie a insulei Thassos, se găsește în imediata apropiere a capitalei insulei Thassos, într-un golf micuț. Apele cristaline și calme, înconjurate de această fâșie de nisip fin, dar și lipsa pietrelor, fac ca plaja Makryammos să fie considerat locul ieal pentru familii cu copii mici.

makryimmos
Grădini întinse de măslini, nisip alb si fin, păduri bogate de pini, îmbinate cu cariere de marmură și bucăți de istorie… nu este descrierea raiului, ci doar a unui colț de paradis numit plaja Aliki. Apele liniștite și inimaginabil de cristaline fac ca aceasta să fie una dintre cele mai vizitate plaje ale insulei de smarald. Zona vestică a plajei adăpostește câteva taverne tradiționale, în timp ce liniștea domnește în plaja estică.

aliky
Plaja Psili Ammos– plaja preferată de majoritatea turiștilor insulei Thassos pentru nisipul incredibil de fin, despre care se spune că are proprietăți binefăcătoare. Simbol al eleganței, deși se întinde doar pe o lungime de 250 m, Psili Ammos este privită dreptuna dintre cele mai cosmopolite plaje din Thassos. Turiștii se pot bucura de barul și restaurantul situate pe plaja, pot, însă, practica și volei sau jet skiing. Ideală pentru familii pentru copii, plaja este iubită și de către tineri, grație numărului mare de petreceri organizate pe nisip.

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply