Excursie – pelerinaj în „Țara Sfântă” Israel

Zborul direct Timișoara – Tel Aviv a făcut ca una dintre cele dorite destinații, Israelul să ajungă un vis devenit realitate pentru turiștii din vestul țării. Am vizitat „Țara Sfântă” cu emoție de câteva ori, motiv pentru care știm că o excursie – pelerinaj în Israel înseamnă mai mult decât o destinație turistică, înseamnă o călătorie spirituală de o frumusețe unică.
Am adunat în acest articol principalele obiective turistice pe care le vom vizita împreună în Israel. Dar, pe lângă aceasta, ghizii locali și ghidul însoțitor din România vă vor spune povestea timpurilor lui Iisus de-a lungul întregului drum prin „Țara Sfântă”.
Așadar, iată ce nu trebuie să ratați odată ajunși în Israel:
• Orașul Tel Aviv, primul oraș evreiesc, denumit și „orașul alb” datorită stilului Bauhaus al clădirilor (motiv pentru care din 2003 se află și în patrimoniul mondial UNESCO). Aici vă veți familiariza cu clădirile și bunurile istorice încărcate de cultură și tot de aici veți putea urca pe Muntele Tabor, un deal de 500 metri aflat deasupra văii Jezreel, în Galileea. Creștinii au identificat o piatră deasupra muntelui ca fiind locul Schimbării la față a lui Isus.
• Un alt loc plin de însemnătate spirituală este Nazaret, o așezare în care în prezent locuiesc aproximativ 60.000 de locuitori, cel mai mare oraș arab din Israel. Este locul în care a crescut Isus împreună cu mama sa Maria, o vizită în acest oraș însemnând cu mult mai mult decât un tur turistic: este emoție, învățătură, bucurie.
• O călătorie cu barca pe Marea Galileei, în locurile unde Iisus a ținut predici și și-a adunat discipoli, este printre recomandările noastre. În apropiere se află Biserica Fericirilor, aflată pe locul Predicii de pe munte, iar la Tabgha este locul unde se crede că Isus a hrănit 5.000 de oameni cu cu cinci pâini și doi pești.
• Prin Valea Iordanului se ajunge la Ierihon, cel mai vechi oraș din lume, unde arheologii au descoperit 20 de ierihoane construite unul peste altul, cu cea mai veche așezare datând din jurul anului 9000 î.Hr. Iisus a trecut pe aici și a lecuit doi orbi, ceea ce îl face un alt punct de atracție într-o călătorie spirituală prin Israel.
• Unul dintre cele mai impresionante locuri din Israel este Bethleem, menționat în Biblie ca locul de naștere a lui Isus. Biserica Nașterii Domnului, grota Sfântului Jerome și capela Sfintei Ecaterina, dar și Câmpul Păstorilor unde aceștia au primit vestea nașterii Mântuitorului sunt locurile în care un popas de reculegere vă va aduce, poate, un strop din spiritualitatea profundă a acestor tărâmuri.
• Iar la Ierusalim, una dintre destinațiile fundamentale ale omenirii, indiferent de religie, veți putea intra în Biserica Sfântului Mormânt, dar veți vedea și scăldătoarea Bethesda și veți parcurge pe jos Via Dolorosa, cu cele 14 opriri pe care le-a făcut Isus pe Drumul Crucii. Tot aici se află Zidul Plângerii, construit din piatră pe o lungime de 57 de metri, edificiu antic cu importante conotații spirituale.

Pentru primăvara anului 2019 pregătim a doua plecare, întrucât primul grup este deja închis. Așa că vă invităm să vă grăbiți să vă înscrieți într-o excursie – pelerinaj unică, în Țara Sfântă Israel, între 12 – 16 martie 2019, cu Early Booking până în 15 decembrie 2019! Detaliile complete ale călătoriei pot fi găsite aici: https://www.ultramarintm.ro/oferta/israel

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply