Excursie la Belgrad cu bloggerii timisoreni

Sâmbătă am fost din nou la Belgrad și de data aceasta am luat și mai mulți bloggeri timișoreni cu noi pentru a putea descoperi tainele celei mai apropiate capitale de Timișoara. Cristina, Richie, Ovi, Corina și Andreea, s-au arătat foarte entuziasmați atunci când le-am propus excursia. Lor li s-au mai alăturat Roxana Deaconescu, jurnalistă la Opinia Timisoarei, Bloodie și Raluca Moisi. Per ansamblu, s-a adunat o echipa extrem de faina și plină de viață.

Ce putem să spunem noi despre grupul bloggerilor sunt numai lucruri de bine. Am constatat că bloggeri care au participat la excursie au fost turistul model și tot ce și-ar putea dori un organizator de excursii. Au fost mereu punctuali, au ascultat cu atenție toate informațiile ghidului și s-au supus programului fără prea multe întrebări, nemulțumiri, contestări ș.a.m.d. Dacă s-a zis că la ora 17:00 trebuie să fie într-un anumit loc, ei erau acolo încă de la 16:50.

În ceea ce privește excursia în sine, a fost compusă, practic din două părți. În prima parte am vizitat o bună parte din Belgrad cu autocarul, pentru a putea surprinde cât mai multe aspecte din viața capitalei sârbești. Am vizitat cartierul Zemun, până mai odinioară un oraș distinct și un port extrem de important în această parte a Europei. Nu puteam rata nici mausoleul lui Tito, care, din păcate, în data de 19 mai era închis publicului. Un punct impresionant al excursiei a fost trecerea pe lângă mai multe clădiri bombardate în 1999 și nerefăcute. O mărturie dramatică a unui război în angrenajul căruia simplii cetățeni sârbi nu au avut nicio vină. Partea aceasta a excursiei s-a încheiat cu vizitarea bisericii Sfântul Sava, o biserică imensă cu interiorul încă neterminat.

În partea a doua a excursiei am luat masa împreună la restaurantul Tri Sesira din Skadarlija, pentru a continua să batem, mai apoi, Belgradul la pas. Am vizitat astfel principalele obiective din centrul orașului, terminând cu ceea ce Belgradul poate oferi mai frumos: cetatea Kalemegdan.

Dorim să le mulțumim încă odată bloggerilor pentru această zi minunată petrecută împreună la Belgrad și îi asigurăm că odată ce va trece vara le pregătim și alte surprize asemănătoare.

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Excursie la Belgrad cu bloggerii timisoreni”

Leave a Reply