Descoperiți lumea magică a Orientului în Maroc

Marocul este țara unde rafinamentul și misterul oriental se îmbină într-un mod unic. Oriunde ai merge, tradițiile, cultura, aromele și oamenii sunt un continuu spectacol ce merită descoperit zi de zi, pas cu pas. Întrucât colega noastră Moni Karpea a vizitat pe îndelete această fascinantă țară, acum vă propunem o călătorie însoțiți chiar de ea, în care să descoperiți pe lângă obiectivele turistice de neratat, experiențe autohtone care vă vor bucura sufletul, ochii și simțurile.

Timp de șapte zile, la sfârșitul lui noiembrie (21 – 28 noiembrie) când clima este perfectă în Maroc pentru călătorie, amconceput un traseu spectaculos:

  • În prima zi veți ajunge la Marrakech și pentru a vă familiariza cu atmosfera marocană, puteți face un tur al celui de-al doilea vechi oraș imperial, supranumit „Perla Sudului”. Aici se află faimoasele grădini Menara (unul dintre cele mai fotografiate locuri din Maroc, fiind un loc popular printre localnici pentru picnic), moscheea Koutoubia și faimoasa Piață Jemaa El Fna (un imens teatru în aer liber, inclus în patrimoniul UNESCO).
  • În cea de a doua zi vă invităm să vă faceți timp pentru o plimbare în Palatul Bahia și la mormintele Saadienilor, dar și pentru vizitarea obiectivelor turistice din Souks, unde puteți admira Grădinile Majorelle și muzeul berber.
  • În cea de a treia zi porniți spre Fes, trecând prin Beni Mellal și Ifrane (supranumit „Elvetia Marocului”). Odată ajunși aici, BONUS din partea agenției beneficiați de o excursie la Chefchaouen, orașul albastru din Maroc. În orașul albastru, nu veți găsi agitația tipică marilor orașe marocane, tocmai pentru că influențele mediteraneene au dus atmosfera într-o zonă mai boemă și mai liniștită. De aceea, va fi o reală relaxare plimbarea pe străduțele albastre fără nici un plan.
  • Orașul Fes este cel mai vechi dintre orașele imperiale, bine cunoscut pentru contribuțiile sale spirituale și educaționale în cultura marocană; vă propunem să vizitați Medina medievală, faimoasele souks (unde meșteșugarii încă muncesc în vechea tradiție orientală).
  • Meknes este supranumit „Versailles-ul marocan”, fiind fondat la sfârșitul sec. al XVII-lea de către Moulay Ismail, un contemporan al lui Ludovic al XIV-lea. Orașul este o adevărată bijuterie.
  • La Rabat veți găsi cea mai mare dovadă de cultură și istorie a întregii țări. Pe exterior se află Palatul Regal, Turnul Hassan, cunoscut ca și construcția neterminată din Rabat (minaretul unei moschei a cărei construcție a început în 1195 și care nu s-a terminat nici până astăzi). Lângă acest turn se găsește mausoleul „Mohamed V”.
  • Cunoscut în trecut sub numele de Anfa, Casablanca este unul dintre cele mai mari porturi ale lumii, unul dintre cele mai mari centre comerciale ale Africii și orașul cu unul dintre ele mai mari bazare din lume; aproape în totalitate, traficul comercial al Marocului se desfășoară prin portul din Casablanca. Aici se află Piața Mohamed V, cartierul Habous, zona rezidențială Anfa, exteriorul Moscheei Hassan II. Casablanca se bucură de o climă blândă, cu plajele la Oceanul Atlantic.

Pentru informații complete despre această fascinantă și colorată călătorie, vă invităm să citiți oferta Agenției de turism Ultramarin: https://www.ultramarintm.ro/oferta/maroc

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply