Descoperiți Corsica, „insula frumuseții” și a lui Napoleon

În mijlocul Mării Mediterane, la doar 200 de km de Coasta de Azur se află una dintre cele mai pitorești insule, supranumită de către francezi „insula frumuseții”: Corsica. Monumente, natură sălbatică, dar și un litoral ce măsoară 1000 km lungime fac din această insulă un adevărat paradis.

Cu apele sale cristaline, cu plajele largi cu nisip fin, golfulețe pustii și faleze largi, Corsica este una dintre cele mai frumoase insule din Mediterana. Vă invităm să aflați din acest articol patru motive pentru care merită să descoperiți această insulă unică:

  1. „Muntele din mare”. Muntele păstrează tradițiile vii prin satele cu case robuste din piatră. Traseele montane, GR20 în special, vă vor face sa călătoriti in inima unei Corsici autentice și generoase. Toate splendorile naturale ale Corsicii se întruchipează în Cheile de la Restonica,  Muntele Stello și falezele din Bonifacio.
  2. Cultura bogată. Pământ genovez, apoi francez, Corsica își revendică tradițiile vii, obiceiurile sale seculare care se reflectă prin voci, muzică sau artizanat de artă. Puteți vizita Muzeul Național al casei Bonaparte, Muzeul Fech la Ajaccio și Museu di a Corsica la Corte aflat chiar în inima insulei. La Bastia se află cea mai mare biserică din Corsica, Saint-Jean-Baptiste, iar la biserica San-Michele din Murato originalitatea și farmecul locului impresionează orice vizitator. Biserica greacă din Cargèse este considerată inima tradițiilor Corsicii. În plus, veți fi încântați de frumusețea orașelor Sant’Antonino și Piana.
  3. Bucătăria corsicană. Mezelurile sale (coppa, lonzu, prisuttu, figatellu) merg foarte bine cu mamaliga din făină de castane sau cu supele garnisite. Pești, fructe de mare și alte feluri de mâncare sunt gătite din plante locale, cele mai folosite fiind oreganul, măghiranul și menta. Brocciu, făcut din zer de brânză de capră sau oaie, venachese, orezzincu sau calenzana sunt brânzeturi tipice ale acestui pământ al ciobanilor. Mierea este de asemenea unul dintre produsele de bază ale pământului corsican.
  4. Traseele originale. U Trinichellu (trenul corsican care leaga Ajaccio de Calvi via Bastia) merge până la citadela din Calvi. De asemenea, aveți toate șansele să fiți martori (sau să participați) la cursele de iahturi ale Regatelor Imperiale.

Peisajele sale, monumentele și plajele sale paradisiace, fac din Corsica o destinație ideală pentru plimbare, destindere și pentru descoperirea unui patrimoniu și a unor tradiții milenare. Ca să vă convingeți, noi vă propunem un sejur de zece zile cu începere din 18 august. Mai multe detalii găsiți aici: https://www.ultramarintm.ro/oferta/corsica.

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply