Delicii cu stil la Lavička Zahradní Restaurace, Praga

Praga este un oraș minunat care trebuie străbătut la pas pentru a-i putea adulmeca spiritul unic. De la mult umblat pe jos vine și foamea, iar din acest motiv este bine să știm dinainte care sunt restaurantele cele mai interesante pentru noi. Deși nu se află tocmai în centru orașului, restaurantul Lavička Zahradní din Praga este locul ideal pentru masă de prânz sau o cină de neuitat, mai ales dacă se întâmplă să avem drum prin cartierul Zizkov unde se afla Turnul de Televiziune care se înalță semeț deasupra orașului.

Dintre toate restaurantele din Praga, la Lavička Zahradní raportul calitate/preț este extrem de satisfăcător. Fiind departe de ”buricul târgului” prețurile nu sunt deloc umflate, iar în ceea ce privește meniul, aici putem găsi adevărate delicii culinare, în mare parte tradiționale, servite impecabil. Dintre toate, cap de afiș este supa cremă de usturoi, o specialitate pe care o veți găsi în toate restaurantele cehești, dar greu veți mai găsi un loc unde să fie atât de bună. La felul doi putem opta pentru bucate tradiționale, precum mușchi de por în sos de smântănă cu cartofi și gălulște de pâine, coaste de porc marinate, pulpă de curcan cu varză roșie și găluște de pâine și cartofi. De altfel, varza este unul dintre ingredientele fundamentale în bucătăria cehească și se regăsește în aproape toate felurile. Se poate opta și pentru specialități internaționale precum: pui în sos de miere cu cimbru, mușchi de porc marinat în sos teriyaki servit cu risotto de legume, susan și wasabi sau piept de pui în sos de vin alb servit cu ciuperci. De menționat că porțile sunt toate foarte, foarte mari, deci gurmanzi se vor simții ca în paradis.

Locația restaurantului este extrem de interesantă. La frontul stradal, restaurantul pare extrem de mic. Lavička Zahradní se află într-o clădire veche, iar intrarea este mereu marcată de două torțe. Odată ce intri, îți dai seama că tot spațiul se lărgește pe măsură ce pătrunzi tot mai mult. Totul culminează cu curtea interioară, acoperită pe aproape toată suprafața de un covor de gazon englezesc. În jur este extrem de liniște, lucru foarte important pentru a putea savura o masă de prânz în tihnă.

Ospătarii sunt extrem de amabili, serviabili și mereu zâmbitori. Te poți descurca liniștit în engleză sau germană. În general servirea este de 4 stele iar modul de prezentare al felurilor de mâncare este de 5 stele datorită decorațiilor extrem de ingenioase și atrăgătoare. Un alt lucru foarte civilizat este că poți să hotărăști suma pe care dorești sp o lași drept ”ciubuc”. La cele mai multe restaurante din Praga aceasta îți este inclusă direct pe factură fără să te întrebe cineva ceva. La Lavička Zahradní nu este așa. Daca platesti cu cardul, primesti aparatul pentru a tasta cu mâna ta suma pe care dorești să o lași. Dacă plătești numerar, lași cât vrei.

Restaurantul Lavička Zahradní se află pe strada Seifertova 303/77, Praha 3, la 10 minute de Gara Centrală. Se poate ajunge folosind mijloacele de transport în comun, respectiv tramvaiele 5, 9 și 26, care mai multe stații chiar pe strada Seifertova. Stația cea mai apropiată este Lipanska.

 

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply