De ce sunt minunate toate “vacantele” mele?

……este întrebarea ce mă frământă încă de când m-am întors din țară după ultima astfel de ”vacanță”. Poate este puțin ciudat să vă mărturisesc aceasta, însă de abia acum după 44 de ani și 11 ani de când am fondat Agenția de turism Ultramarin am găsit răgazul necesar să meditez la această întrebare.

Vă veți întreba cu siguranță de ce am pus vacanțe în ghilimele. Ei bine, întrucât de când lucrez în turism vacanțele mele nu au însemnat niciodată doar odihnă și relaxare, ci și muncă. De fapt, pentru a transmite exact sentimentele ce-nu dau târcoale, ar fi mai potrivit să folosesc termenul de ”odihnă activă”.

Dar pentru a fi mai explicită, voi exemplifica totul pornind de la ultima ”vacanță” de 5 zile în Austria. Și ca să vedeți cât de interesant poate fi totul, vă voi spune cum au perceput diferite persoane din jurul meu această vacanță.

1. Colegii știu că am fost în study-trip. Am vizitat 11 hoteluri, am avut trei întâlniri cu reprezentanți ai birourilor de turism din regiunile Mostviertel, Zell am See-Kaprun și Steiermark. Am luat o cină de afaceri cu directorul executiv în cadrul biroului de turism din regiunea Zell am See-Kaprun.

Zell am See

Întrucât informația înseamnă putere, am ”cules” și adus în agenția noastră de turism nenumărate hărți, broșuri și alte materiale informative. În Austria astfel de materiale sunt la tot pasul, de la luxoasele hoteluri de 5 stele și până la cele mai mici și pitorești pensiuni.

Am făcut nenumărate poze și am descusut localnicii, încercând să aflu și ”altfel” de informații, încercând să descopăr lucruri noi chiar și acolo unde pare că s-a spus totul.

2. Familia știe că am trăit împreună tot felul de EXPERIENȚE. De la frigul de pe ghetarul Kitzbuehel și până la căldura unui Apfelstrudel cu sos de vanilie, noi am fost mereu împreună. De la atingerea plăcută a apei din lacul Zeller într-o zi cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius la o explozie de lumini și sunete seara pe același lac.

Lacul Zeller, un loc ideal pentru balaceala

De la prospețimea aerului proaspăt de pe muntele Schmitt, pe traseul dragonului Schmidolino (vărul din Austria al lui Danonino, după cum au spus copiii), la corabia piraților dintr-o imensă piscină indoor amenajată în Zell am See. De la petrecerea ”ad-hoc” organizată de ziua Mariei (15 august) la un restaurant pierdut de pe marginea autostrăzii cu coronițe de carton, baloane și cărți de colorat, până la panorama amețitoare asupra regiunii Zell am See de pe ghețarul Kitzsteinhorn.

Vedere de pe Kitzsteinhorn, 3000 m

3. Eu știu că toate vacanțele mele sunt minunate, chiar și așa cu multă alergătură, oboseală și frământări. Pe fiecare dintre ele le iubesc și le păstrez cu drag în suflet. Fiecăreia îi dau un nume propriu. De aceasta îmi voi aminti mereu drept Stars view, întrucât modesta pensiune la care ne-am cazat avea un geam la camera noastră de la mansardă prin care admiram în fiecare noapte, îmbrățișați, stelele.

Iar acum, la final, mă întreb: cât ar trebui să coste atâtea experiențe unice? Desigur, ele sunt de neprețuit, dar aceasta a costat foarte puțin. Și mă întreb, de ce întâlnim atâtea persoane care scot teancuri groase din buzunare pentru vacanțe ”all inclusive” sau ”happiness inclusive” (un recent concept deplasat folosit în lumea turismului). dar parcă nu se mai bucură de nimic? Le lipsește strălucirea din priviri, zâmbetul din colțul buzelor sau râsul sănătos din tot sufletul.

Cred că este foarte important să ne propunem cu toții ca vacanțele noastre să fie minunate, iar eu și întreaga echipă a agenției de turism Ultramarin vă vom fi alături în construirea, bucată cu bucată, a unei vacanțe minunate, indiferent de bugetul alocat.

O alta vedere de pe Kitzsteinhorn

Powered By DT Author Box

Written by Gabriela Petcana

Fondator si manager general al agentiei de turism Ultramarin din Timisoara, cu o experienta de peste 14 ani in lumea turismului.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply