De ce merita sa calatoresti printr-o agentie de turism?

De multe ori agențiile de turism sunt privite cu o oarecare neîncredere. Există mai mulți factori care contribuie la acest fenomen, iar acest tip de atitudine este de multe ori justificabil. Și totuși, atunci când dorim să  plecăm undeva este util să ne adresăm unei agenții de turism, fie că dorim să mergem în concediu sau să evadăm pentru câteva zile într-un city break. Iată câteva argumente în virtutea cărora merită să ne adresăm unei agenții de turism când dorim să călătorim.

1. Economisim timp. Da! Economisim timpul pe care altfel l-am pierde să căutăm singuri transport, hoteluri, restaurante ș.a.m.d. și review-uri pentru fiecare dintre ele, ca să știm dacă dăm curs unei șarlatanii sau nu. O agenție de turism serioasă are mereu un imens know-how în această privință și ne poate găsi imediat ceea ce căutăm. Mai mult, o agenție de turism poate oferi siguranța că vom primi exact ceea ce cumpărăm. Astfel, timpul petrecut într-o agenție pentru a ne planifica o călătorie este mult mai scurt decât atunci când ne punem noi să planificăm și, în plus, avem siguranța că nu ne lăsăm angrenați în șarlatanii.

2. Economisim bani. Deși, per ansamblu, există percepția că atunci când căutăm noi un loc de cazare îl vom găsi mai ieftin decât printr-o agenție de turism, acest lucru nu aproape niciodată real. Agențiile de turism colaborează cu numeroase hoteluri, pensiuni, unități agroturistice, hostel-uri ș.a.m.d., cărora le trimit anual chiar și mii de turiști. Prețurile pe care agențiile de turism le primesc sunt mult mai avantajoase decât cele pe care le găsim noi atunci când căutăm pe internet. Chiar și atunci când avem impresia că găsim megaoferte, fiți siguri că prețul oferit unei agenții de turism este mai bun decât megaoferta. Acum, este la fel de adevărat că o agenție de turism nu poate colabora cu toate hotelurile și pensiunile din lume, dar, per ansamblu, sigur se va găsi o ofertă bună pentru toate gusturile.

3. Stressul nu e la fel de mare. La achiziționarea unui pachet turistic, agențiile de turism serioase planifică toate detaliile călătoriei: transportul la/de la aeroport, mese, excursii opționale s.a.m.d. Dacă trebuie să ne gândim singuri la toate aceste mici detalii, ne irosim timpul pe care l-am putea petrece, de altfel, pe plajă sau, oricum, într-un alt loc mai relaxant. Practic, atunci când punem singuri totul la cale, cu siguranță ne vom stresa mult mai mult.

4. Siguranță în soluționarea unor probleme. Din păcate lumea turismului nu este tot timpul una ideală. Se întâmplă des ca x sau y să-și organizeze singur excursia. Face rezervare la un hotel pentru 2 persoane și totul pare minunat. Odată ajuns la hotel, constată că în aceeași zi a mai sosit un grup de turiști prin TUI care au fost cazați la hotel și x nu mai are loc. Hotelul va găsi atunci un alt hotel, dar nu cu aceleași condiții. Din păcate lucrurile acestea se întâmplă. Atunci când totul este planificat printr-o agenție și un tour operator aceste lucruri se întâmplă mult mai rar. Dar dacă se întâmplă, ai siguranța că agenția se va lua la trântă cu respectivul hotelier.

Practic, călătorind printr-o agenție de turism economisim resurse și avem un grad mult mai mare de siguranță. Și atunci, merită să trecem peste primul sentiment de neîncredere și să ne adresăm unei agenții de turism. Dar, repetăm, trebuie să ne adresăm unei agenții serioase!

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply