Cum poti petrece doua zile la Budapesta

De cele mai multe ori activitățile noastre curente nu prea ne lasă timp de relaxare, iar atunci când dorim să călătorim trebuie să ne rezumăm, de foarte multe ori, la un weekend. Astfel, când pornim în descoperirea unui alt oraș în doar două zile trebuie să conștientizăm de la bun început un lucru extrem de important: nu avem cum să vedem tot ce ar fi de văzut. Prin urmare, va trebui să pornim la drum cu un plan bine definit pentru a maximiza timpul petrecut în călătorie și pentru a ne relaxa în același timp, astfel încât luni să ne reluăm activitățile cu bateriile încărcate.

Dacă e să vorbim despre Budapesta, cred că toată lumea se întreabă cum ar putea petrece două zile la Budapesta. După mulți ani de experiență în excursii organizate la Budapesta suntem în măsură să vă prezentăm un posibil itinerariu de două zile în capitala Ungariei, care să cuprindă cât mai multe obiective turistice și să ne și relaxeze în același timp.

Itinerariul poate începe cu vizitarea bazilicii Sfântul Stefan, imediat după sosirea la Budapesta. După o călătorie destul de obositoare cu mașina sau autocarul, bazilica Sfântul Stefan oferă exact lucrul de care călătorul are nevoie: puțină liniște interioară cu efect cathartic, menită să pună deoparte toate gândurile de peste săptămână pentru a putea gusta din plin frumusețile Budapestei. Bazilica Sfântul Ștefan a fost terminată în 1905, deși construcția ei a început cu aproximativ 50 de ani mai devreme. Fiind cea mai mare bazilică din Budapesta, Sfântul Ștefan este împodobită maiestuos și transmite sacralitate. Aici se află, probabil, relicva cea mai importantă pentru poporul maghiar: mâna mumificată a regelui Ștefan cel Sfânt.

După bazilica Sfântul Ștefan, se poate porni către Castelul Huniazilor din Budapesta, sau Vajdahunyad. În curtea castelului se află statuia celebrului cronicar Anonymus, care în cronica sa Gesta Hungarorum a notat existența unor organizații voievodale în Transilvania atunci când maghiarii au pătruns în Câmpia Panonică. Vajdahunyad a fost construit pentru celebrarea millenium-ului în 1896 și înglobează toată istoria  Ungariei prin intermediul diferitelor stiluri arhitecturale folosite.

După aceste obiective mau ci seamă culturale, călătorul se poate relaxa pentru două sau trei ore la Grădina Zoologică din Budapesta. Aici pot fi văzute cele mai diverse specii de animale, de pe toate continentele, cu mențiunea că fiecărui animal i s-a creat habitatul său natural. Mai ales pentru cei care călătoresc și cu copii, vizitarea Grădinii Zoologice poate avea un rol educațional foarte bun.

Pasul următor în itinerariul pe care îl propunem ar fi o croazieră pe Dunăre. Dincolo de faptul că timp de o oră, o oră și ceva îți poți trage sufletul, din vapor poți admira Palatul Parlamentului din Budapesta, o clădire fabuloasă și impunătoare, dar și principalele poduri din Budapesta, cum ar fi: Podul cu Lanțuri, Podul Elisabeta, Podul Margareta și Podul cu Lei. Practic pot fi observate în liniște mai multe obiective în decurs de doar o singură oră.

Odată cu croaziera pe Dunăre, prima zi se apropie de sfârșit, dar nu putem să o încheiem fără a vizita, mai întâi, Citadela din Budapeste, situată pe dealul Gellert și care oferă o priveliște panoramică unică asupra Budapestei.

A doua zi ar putea începe prin vizitarea Bastionului Pescarilor, urmat de un tur pietonal prin cetatea Budei. În cele din urmă, o vizită la centrul comercial Campona poate fi providențială. Acolo putem vizita Aquarium-ul și Troparium-ul. În Tropicarium sunt simulate furtuni tropicale din 15 în 15 minute iar acvariul găzduiește o diversitate bogată de specii marine, printre care cele mai spectaculoase sunt rechinii sau pisicile de mare. Tot la Campona se poate lua masa în unul din numeroasele restaurante, iar în cele din urmă se poate face puțin shopping, în timp ce copii pot fi lăsați la spațiile de joacă unde cu siguranță nu se vor plictisi.

Cu siguranță ar fi mult mai multe de văzut și vizitat în Budapesta, dar pentru o excursie de două zile acest tip de traseu ni se pare cel mai potrivit, pentru că permite atât vizitarea obiectivelor celebre cât și relaxarea de weekend.

 

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “Cum poti petrece doua zile la Budapesta”

 1. teodorovici robert si andrea says:

  va multumim pentru cele doua zile de vis.un weekend exceptional.
  nota zece la capitolul organizare, transport si indeosebi pentru profesionalismul de care a data dovada d-ul TICA NISTOR, ghidul nostru care s-a ocupat de fiecare amanunt al excursiei noastre. am recomandat cu caldura cunostintelor noastre o excursie cu ULTRAMARIN. VA MULTUMIM.

 2. teodorovici robert si andrea says:

  BUDAPESTA, UNUL DIN CELE MAI FRUMOASE CAPITALE ALE EUROPEI

 3. Ultramarin says:

  Ne bucuram din suflet ca v-ati simtit bine! Va mai asteptam si in alte excursii impreuna cu noi, in destinatii la fel de frumoase!

Leave a Reply