Cultură și spiritualitate într-o excursie unică. Pelerinaj la Medjugorje

Începutul toamnei poate fi momentul cel mai frumos pentru o altfel de excursie: spectacolul naturii și spiritualitatea unui loc recunoscut pe plan mondial pot face din finalul vacanței de vară o amintire de neuitat. Vă propunem în acest articol să veniți cu noi într-o călătorie pe un traseu unic prin Bosnia și Croația, într-un sejur – pelerinaj prin cele mai frumoase destinații ale acestor țări și desigur, la frumosul Medjugorje.
Cel puțin o dată în viață, ar trebui să ajungeți la Medjugorje. Este locul unde se spune că au loc minuni, după ce Fecioara Maria s-a arătat unor tineri pe o colină. Locul este încărcat de spiritualitate, fiind căutat de pelerini din întreaga lume. Dar întreaga zonă este una ce merită descoperită, pentru că în Bosnia și Herțegovina tradițiile și modernul se îmbină într-un mod unic.
Vă invităm așadar să porniți pe un traseu inedit, fascinant, de neuitat:
• Zona Balcanilor, pornind de la Sarajevo, capitala cosmopolită a Bosniei, este o regiune ce merită vizitată. În Sarajevo veți găsi moscheea Gazi Husrev Bay, Catedrala romano-catolică, Biserica Nouă și cea Veche Sârbească, dar și Templul Evreiesc. Un oraș renăscut din propria cenușă, în care multiculturalitatea este la ea acasă.
• Pelerinajul pe vestita Colină a Aparițiilor, locurile în care s-a arătat Sfânta Fecioară Maria la Medjugorje. Situat în partea de vest a Bosniei și Herțegovinei, la 25 km de Mostar, Medjugorie a devenit cunoscut după anul 1981, când șase tineri au povestit despre viziunea lor, susținând că o aud și o văd pe Fecioara Maria. În scurt timp, orașul s-a transformat într-un loc de pelerinaj religios în care pacea și liniștea te pătrund fără să vrei.
• Spectaculosul orășel Mostar, așezat pe valea râului Neretva. Aici se află un vechi port, construit de otomani în 1566, cea mai veche casă musulmană din Balcani – Muslibegovica și băile publice austro-ungare. Nu ratați în zonă Cascada Kravice, supranumită și Mica Niagara, dar și Mănăstirea Humac.
• Frumosul Dubrovnik, oraș intrat în patrimoniul UNESCO în 1979, perla Mării Adriatice. Într-o plimbare pietonală veți descoperi splendida priveliște oferită de Coasta Dalmată, sau, dacă doriți, puteți face o croazieră pe mare.
• Un alt oraș încântător de pe coasta Mării Adriatice este Split, aflat de asemenea în patrimoniul UNESCO și unde puteți petrece o zi întreagă admirând monumentalele Porți de Aur, Argint, Aramă și Fier, sau colindând prin labirintul străduțelor care vă vor duce în piața centrală, Peristil. Magnifica vedere asupra orașului Split și împrejurimilor sale vă va fi dezvăluită dacă urcați pe clopotnița înaltă de 60 de metri a bisericii Sf. Domnius (Sv. Duje).
Vă recomandăm așadar cu căldură o excursie – pelerinaj unică prin Balcani și la Medjugorje, un final de vacanță de vară pe care nu o veți uita prea curând. Mai multe detalii despre excursia pe care noi o organizăm începând cu 5 septembrie, puteți găsi aici: https://www.ultramarintm.ro/oferta/mostarmedjugorje

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply