Cuba: revoluția simțurilor

Un paradis în care timpul parcă a stat în loc, o țară plină de contraste în care experiențele memorabile se țin lanț: aceasta este Cuba. Aici este locul perfect pentru a a lenevi în fața unui cocktail cu rom și a unui trabuc de calitate, dar și pentru a te răsfăța pe celebrele plaje pline de ritm și culoare. Una din cele „12 experiențe  în 12 luni” este poate cea mai autentică, incredibilă și memorabilă călătorie, într-o țară a cărei legendă sporește pe zi ce trece: Cuba.

Havana Veche, Perla Antilelor de altădată este punctul perfect de pornire în această călătorie. Centru colonial al orașului, Habana Vieja a fost inclusă în patrimoniul universal UNESCO în 1982: călătorii o descriu drept un giuvaier de basm cu o rețea de străzi intime și prietenoase străjuite de biserici baroce, palate, castele și conace – evocări elocvente ale formidabilei puteri ale Spaniei. Fie la pas, fie într-o caravană de „coco taxi” puteți face o vizită la Fábrica de Tabacos Partagás, să gustați din miracolul havanelor cubaneze, cele care au devenit simbolul acestei țări. Vizita la Museo del Ron Havana Club  vă poate deschide apetitul pentru bucătăria locală numită „creola”, bazată pe orez, banane, carne de pui și porc, fasole neagră, fructe și legume exotice, pește și fructe de mare. Masa la restaurantele tradiționale, cum ar fi La Mina din Plaza de Armas sau El Patio din Plaza de la Catedral este un adevărat răsfăț culinar. O vizită la restaurantul Divina Pastora, cu specialități de pește, e însoțită de bucuria unui minunat peisaj al golfului Havanei, de la altitudinea fortărețelor Cabana și Morro. Setea o veți putea potoli cu un „daikiri” la El Floridita sau La Bodeguita del Medio, localurile preferate ale marelui scriitor Ernest Hemingway. O plimbare la bordul unor mașini americane din anii ’50 vă oferă ocazia să descoperiți Havana Modernă: Bulevardul Malecon, cel ce desparte Havana de mare, Piața Revoluției, Cartierul Ambasadelor, Vedado, cartierul rezidențial Miramar. Pentru cumpărături recomandăm strada Obispo, iar dacă doriți o activitate mai culturală, nu ezitați să vizitați Muzeul Național de Artă.

 

 

 

 

 

 

 

Plajă, înot, sporturi nautice, scufundări, muzică și…răsfăț. Locurile cele mai interesante din Varadero sunt fostele proprietăți ale unor milionari americani, cum ar fi „Casa Xanadu”, fosta proprietate a lui Irenee Du Pont de Nemours, celebru industriaș american, „Retiro Josone”, fostul domeniu al unui cubanez bogat din anii ’30, actual Muzeu Municipal din Varadero. Vă recomandăm să faceți excursii în provincia Matanzas la Cienaga de Zapata, la Gaviota Marina. Cu jeep-uri Safari se pot traversa locuri și peisaje de neuitat: poteci, drumuri, râuri, păduri de palmieri, peșteri, sate. În peștera Grota del Saturno se poate înota în apele călduțe ale lacului din mijlocul peșterei. Din baza nautică Rio Canimar Abajo se pot face plimbări cu vaporașul pe râu, traversând un peisaj extraordinar. „La Arboleda“ vă așteaptă o plimbare cu calul, plimbare cu barca sau…siestă în hamac.

 

 

 

 

 

 

 

 

O vacanță în Cuba este rețeta perfectă pentru cei care suferă de frigul provocat de iarnă, dar și pentru cei care vor să evadeze într-un tărâm parcă suspendat în timp, ca într-un film vechi din care nu am mai vrea să ieșim.

 

 

 

 

 

 

 

Noi vă propunem să veniți cu noi în Cuba într-o excursie de 11 zile, începând cu 29 noiembrie. Mai multe detalii puteți găsi aici: https://www.ultramarintm.ro/oferta/cubahavanavaradero

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply